Takaisin
 13.6.2022
uutiskuva

Ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalon vierailulla Sodankylässä keskusteltiin Sodankylän ajankohtaisista asioista

​Ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo vieraili Sodankylässä lauantaina 11.6.2022 ja tapasi Sodankylän kunnan edustajia. 

Vierailun aikana keskusteltiin Sodankylän ajankohtaisista asioista. Tapaamisessa käsiteltiin muun muassa Ympäristöministeriön valmistelussa olevaa ennen vuotta 1996 perustettujen suojelualueiden rauhoitussäännösten päivittämistä. Rauhoitussäännösten päivittäminen koskee muun muassa Sodankylän kunnan alueella sijaitsevia Urho Kekkosen kansallispuistoa ja Sompion luonnonpuistoa. 

Sodankylän kunta esitti ministerille, että paikallisten asukkaiden ja eri toimijoiden kuten matkailuyritysten tarpeet tulisi ottaa valmistelussa huomioon, ja että suojelualueiden rauhoitussäännöksien päivittämisellä ei tulisi kaventaa tai heikentää nykyisestään sodankyläläisten oikeutta muun muassa metsästää, kalastaa, liikkua tai harjoittaa poronhoitoon liittyvää toimintaa suojelualueilla. 

Lisäksi tapaamisessa käsiteltiin muun muassa Sodankylälle tärkeitä kaivosasioita ja kaivosveroa sekä ympäristöministeriön toimialaan kuuluvia ARA-asioita. 

- Pidämme erittäin tärkeänä, että nykyisin vain kaikkein suurimpia kaupunkeja palvelevissa ARA-rahoituksen kriteereissä huomioidaan myös muu Suomi. Rahoitus toisi huomattavaa apua myös Sodankylän haastavaan asuntotilanteeseen, Sodankylän vt. kunnanjohtaja Kalle Pyykkö toteaa. 

Valokuvassa vasemmalta: Sodankylän kunnanvaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Teuvo Tapaninen, vt. kunnanjohtaja Kalle Pyykkö, kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuula Annala, kunnanhallituksen toinen varapuheenjohtaja Juha Karppinen, kunnanvaltuuston puheenjohtaja Riikka Karppinen sekä ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo. 

Lisätietopyynnöt:
Vt. Kunnanjohtaja Kalle Pyykkö 
puh. 040 160 3390 
kalle.pyykko@sodankyla.fi  

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuula Annala  
puh. 044 293 4595  
tuula.annala@sodankyla.fi 


Päivitetty: 7.11.2018 22:05