Takaisin
 13.6.2022
uutiskuva

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka vieraili Sodankylässä – keskustelunaiheina muun muassa kaivosasiat, tieverkon parannukset sekä Military Mobility -hankekokonaisuus

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka vieraili Sodankylässä lauantaina 11.6.2022. Vierailun aikana ministeri Harakka tapasi Sodankylän kunnan, Lapin liiton, Utsjoen kunnan ja Jääkäriprikaatin edustajia.  

Tapaamisessa keskusteltiin Sodankylälle ajankohtaisista ja tärkeistä aiheista, kuten kaivosasioista ja tieverkoston parannuksista. Lisäksi keskusteluun nousi Sodankylän keskeinen strateginen asema ja jo olemassa oleva lentopaikka silmällä pitäen muun muassa sähköistä ilmailua. 

Sodankylän kunta toi esiin useita tiehankkeita liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Keskeisiä hankkeita ovat Valtatie 4 perusparannus, Kantatie 80 peruskorjaus ja levennys välillä Sodankylä – Kittilä sekä kevyenliikenteenväylän rakentaminen Kersilöön. 

- Tieverkoston parannuksia kaivataan kipeästi ajatellen mm. tulevaa Ikkarin kaivosta Kittiläntien varressa ja sen tuomaa liikennemäärien kasvua. Nelostiellä kulkee jo nyt paljon raskasta liikennettä ja erikoiskuljetuksia. Nykyisten tienkäyttäjien ja esimerkiksi työmatkaliikenteen turvallisuutta tulee parantaa, vt. kunnanjohtaja Kalle Pyykkö toteaa. 

- Sodankylän kunta pitää tärkeänä, että valtion budjetissa varataan investointimäärärahaa näihin Sodankylälle merkittäviin tiehankkeisiin hyvissä ajoin eikä vasta sitten, kun kaivoksia ollaan rakentamassa tai avaamassa, sanoo kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuula Annala.  

Lapin liitto nosti esittelyssään keskeiseksi hankkeeksi Military Mobility -hankekokonaisuuden, jota on edistetty yhteistyössä Puolustusvoimien, Lapin liiton ja ELY-keskuksen kanssa. Hankkeen avulla pyritään parantamaan mm. Valtatie 4 ja Kantatie 82 turvallisuutta Rovajärven ampuma-alueen lisääntyneen käytön johdosta. 

Mukana tapaamisessa oli myös Utsjoen kunnanjohtaja Taina Pieski, joka esitti ministerille huolensa Utsjoen kunnan suurista taloudellisista menetyksistä liittyen Tenojoen lohen rauhoitukseen.  

Ministeri Timo Harakka korosti, miten tärkeää on maakunnan yksituumaisuus tärkeissä hankkeissa.

Lisätietopyynnöt: 

Vt. Kunnanjohtaja Kalle Pyykkö 
puh. 040 160 3390 
kalle.pyykko@sodankyla.fi 

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuula Annala 
puh. 044 293 4595 
tuula.annala@sodankyla.fi 


Päivitetty: 7.11.2018 22:05