Takaisin
 10.5.2022

Kunnanhallitus päätti, että Tähtikunnan koulun C-rakennuksen väestönsuoja puretaan

​Sodankylän kunnanhallitus päätti 9.5.2022 kokouksessaan yksimielisesti hyväksyä vs. teknisen johtajan Ville Pyhäjärven esityksen, että Tähtikunnan koulun C-rakennuksen väestönsuoja puretaan. Tällä päätöksellä kunnanhallitus perui aiemman päätöksensä väestönsuojan säästämisestä.  

Aiemman päätöksen jälkeen Sodankylän monitoimikeskuksen urakoitsijalta saatiin väestönsuojan säilyttämisen tarkennettu kustannusarvio, joka oli lähes nelinkertaistunut aiemmin arvioidusta. Tämän vuoksi asia tuotiin uudelleen päätettäväksi. Väestönsuojan säilyttäminen toisi arviolta 194 800 euron lisäkustannuksen, minkä lisäksi se olisi vaikuttanut haitallisesti uuden koulun piha-alueen toiminnallisuuteen ja viivästyttänyt sen toteuttamista.  

- Kunnanhallitus pohti asiaa huolella ja kävi läpi päätösvaihtoehtojen hyvät ja huonot puolet. Tehtyyn päätökseen vaikutti tietysti kustannusarvion nousu, mutta myös se, että väestönsuojan säästäminen olisi heikentänyt 5- ja 6-vuotiaiden varhaiskasvatuksen oppilaiden päivittäisessä käytössä olevan piha-alueen toimivuutta. Olen tyytyväinen siihen, että kunnanhallitus teki päätöksen yksimielisesti, kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuula Annala kommentoi päätöstä.  
 
Kunta selvittää väestönsuojien riittävyyden sekä tarkastaa kunnostusten ja rakentamisen yhteydessä mahdollisuudet väestönsuojien lisäämiseen  
 
Vt. kunnanjohtaja Kalle Pyykkö lisäsi päätösesitykseen kirjauksen, että kunta selvittää väestönsuojien riittävyyden kunnan alueella ja tarkastaa jatkossa mahdollisuudet väestönsuojien lisäämiseen omistamissaan rakennuksissa kunnostustöiden ja uudisrakentamisen yhteydessä.   
 
Lisäksi kunnanhallitus on esittänyt 2.5.2022 kokouksessaan valtuustolle vahvistettavaksi kiinteistökannan salkutuksen yhteydessä, että muiden E-salkkuun kuuluvien kiinteistöjen väestönsuojia ylläpidetään toistaiseksi ja kohteita ei pureta tai luovuteta. E-salkku sisältää toimitiloja, joille kunnalla ei ole enää käyttötarvetta tai joiden omistus ei ole kunnalle tärkeää ja niistä voidaan luopua. Tähtikunnan koulun C-rakennuksen lisäksi E-salkkuun kuuluu kolme kohdetta, jotka sisältävät väestönsuojatiloja. 

Lisätiedot

Vt. Kunnanjohtaja Kalle Pyykkö 
puh. 040 160 3390 
kalle.pyykko@sodankyla.fi 

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuula Annala 
puh. 044 293 4595 
tuula.annala@sodankyla.fi 

Vs. Tekninen johtaja Ville Pyhäjärvi 
puh. 040 197 5846 
ville.pyhajarvi@sodankyla.fi


Päivitetty: 7.11.2018 22:05