Takaisin
 11.2.2022

Terveydenhuollon yksiköiden vierailukiellot puretaan, maskisuositus päättyy peruskoulun oppilaiden osalta

​Lapin sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä on 11.2.2022 linjannut, että terveydenhuollon yksiköiden vierailukiellot puretaan 11.2. alkaen. Sodankylässä tämä tarkoittaa, että Sopukan akuutti- ja kuntoutusosaston vierailukielto päättyy tänään.

Lisäksi peruskouluissa voimassa ollut laaja maskisuositus päättyy. Maskisuositus ei enää koske yli 12-vuotiaita peruskoulun oppilaita. Maskin käyttöä suositellaan kuitenkin edelleen koulujen ja varhaiskasvatuksen henkilökunnalle.

Maskin käyttöä suositellaan myös edelleen julkisissa sisätiloissa, joissa turvavälejä ei voida pitää. Maskia suositellaan käytettäväksi esimerkiksi joukkoliikenteessä, työpaikoilla, kaupoissa, kauppakeskuksissa, kirjastoissa, virastoissa, museoissa ja ravintoloissa, korkeakouluissa sekä toisen asteen oppilaitoksissa eli lukioissa ja ammattioppilaitoksissa.

Koronaeristyksistä luovutaan ensi viikolla

Lapin sairaanhoitopiiri tulee päivittämään ohjeistusta eristyskäytäntöihin ja testausstrategiaan liittyen. Koronaeristyksistä tullaan luopumaan 17.2.2022 alkaen, jolloin siirrytään normaaleihin sairaslomakäytäntöihin. Sodankylän kunta tulee toimimaan näiden ohjeistusten mukaan. Uusista ohjeista tiedotetaan tarkemmin ensi viikolla.


Päivitetty: 7.11.2018 22:05