Takaisin
 3.1.2022

Kolmas koronarokotekierros ja lasten rokotukset lähestyvät - Sodankylän rokotusten etenemisestä tiedotetaan lisää perjantaina

​Koronatiedote 3.1.2022

Sodankylän koronarokotusten etenemisestä tiedotetaan lisää perjantaina 7.1.2022. Tammi- ja maaliskuun välillä Sodankylässä tullaan rokottamaan suuria määriä kuntalaisia, kun 3. koronarokotekierros alkaa 18-59-vuotiaille perusterveille kuntalaisille ja samaan aikaan 5-11-vuotiaiden lasten rokotukset alkavat.  

Parhaillaan terveydenhuollossa tehdään suunnitelmaa siitä, millä aikataululla ja missä rokotukset tullaan järjestämään. Kunnassa selvitetään myös yksityisen terveydenhuollon mahdollisuutta osallistua koronarokotteiden jakamiseen. Kolmansien rokoteannosten jakoa tullaan nopeuttamaan THL:n suositusten mukaisesti, kunhan rokotuksiin saatavat henkilöstöresurssit varmistuvat.  

Rokotuksissa tullaan noudattamaan THL:n ohjeita rokotejärjestyksestä eli ensimmäisenä 3. rokotteen saavat yli 60-vuotiaat sekä riskiryhmiin kuuluvat. Myös toisen ja kolmannen rokotusannoksen välisessä ajassa noudatetaan THL:n ohjeistusta. 

Rokotukset etenevät Sodankylässä päivä päivältä. Edelleen kuntalaiset voivat varata ajan ensimmäiseen koronarokotukseen tai tiedustella aikaa 2. tai 3. rokotukseen. Sähköiseen ajanvaraukseen on alkuvuodesta luvassa päivityksiä, jolloin ajan 3. koronarokotukseen voi varata myös sähköisen asioinnin kautta. Tarkemmat ohjeet rokotuksiin liittyen löytyvät osoitteesta www.sodankyla.fi/korona. 

Henkilöstön siirtäminen rokotuksiin ja koronajäljitystyöhön vaikuttaa terveyspalveluihin 

Lasten koronarokotukset tullaan järjestämään kouluterveydenhuollon ja neuvolan kautta.  

Tästä johtuen terveysneuvonnan palveluita tullaan supistamaan, sillä kunta siirtää henkilökuntaa koronarokotustyöhön. Äitiysneuvolan sekä alle 2-vuotiaiden lasten terveystarkastukset tullaan toteuttamaan normaaliin tapaan. Muut määräaikaistarkastukset lastenneuvolassa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa siirretään myöhempään ajankohtaan.

Myös akuutin ja kiireettömän vastaanoton kiireetöntä hoitoa on jouduttu siirtämään ja puheluihin vastaamisessa voi olla viivettä, koska henkilökuntaa on siirretty muun muassa koronajäljitystyöhön.

Kunta pahoittelee tilannetta ja toivoo kuntalaisilta ymmärrystä. 

Lasten rokotusten järjestämisestä ja terveysneuvonnan toimintojen muutoksista tiedotetaan niin ikään lisää perjantaina. 


Päivitetty: 7.11.2018 22:05