Takaisin
 26.10.2021
uutiskuva

Ajanvarauksen tekstiviestimuistutus käyttöön Sodankylän kunnan terveyspalveluissa

​Sodankylän kunnan terveyspalveluissa otetaan käyttöön ajanvarausten tekstiviestimuistutukset. Jatkossa asiakas voi saada tekstiviestillä muistutuksen varatusta ajasta edellisenä arkipäivänä. Tekstiviestimuistutukset ovat olleet aiemmin käytössä suun terveydenhuollossa.

Tekstiviestimuistutus lähetetään niille asiakkaille, joilla on ajantasainen matkapuhelinnumero potilastietojärjestelmässä. Oman matkapuhelinnumeron voi käydä päivittämässä myös terveydenhuollon sähköisen asioinnin kautta. 

Alle 15-vuotiaille lapsille varatusta ajasta tulee ilmoitus vanhempien matkapuhelimeen. Tekstiviestin lähettäjänä näkyy "Sopukka". Tekstiviestipalvelu on yhdensuuntainen, eli viestiin ei voi vastata. Mikäli vastaanottoajan haluaa perua, tulee se tehdä soittamalla ajanvarausnumeroon 020 692 884.

Tekstiviestimuistutusten toivotaan parantavan asiakkaan saamaa palvelua ja vähentävän ajanvarauskäynteihin liittyviä unohduksia. Vastaanottoaikojen tehokkaasta käytöstä hyötyvät niin asiakkaat kuin terveydenhuollon ammattilaisetkin. Varattujen aikojen käyttö tehostaa asiakkaan hoidon saatavuutta ja ammattilaisten ajankäyttöä.

Myös muita viestipalveluita on mahdollista ottaa käyttöön

Ajanvarauksen tekstiviestimuistutuksen lisäksi asiakas voi halutessaan ottaa käyttöön muitakin terveydenhuollon viestipalveluja. Palvelut voi aktivoida koskemaan vain tiettyjä palveluja ja ne voivat olla käytössä joko toistaiseksi tai rajatun ajan. Muut kuin ajanvarauksen muistutusviestit lähetetään vain suostumuksen antaneen henkilön matkapuhelimeen.

Viestipalveluiden käyttöönotto vaatii sähköisen asioinnin suostumuslomakkeen (=palvelusopimus) allekirjoituksen. Sopimuksen voi täyttää joko Sodankylän kunnan terveydenhuollon sähköisen asioinnin kautta osoitteessa www.sodankyla.fi/sahkoinenasiointi tai vastaanottokäynnin yhteydessä.

Tekstiviestejä voidaan käyttää tietoturvalliseen kommunikointiin organisaation tai ammattilaisen ja potilaan välillä. Esimerkiksi lääkäri voi lähettää tekstiviestillä tiedon laboratoriotulosten valmistumisesta. Keskusteluhistoria sekä lokitiedot jäävät talteen potilastietojärjestelmään.


Päivitetty: 7.11.2018 22:05