Takaisin
 2.11.2021

Kuntalaisten influenssarokotukset käynnistyvät 1.11.2021

​Kausi-influenssarokotukset Sodankylässä 2021-2022


Tiedotetta päivitetty 22.11.2021

Maksuttoman influenssarokotuksen voivat saada ne henkilöt, joiden terveydelle influenssa aiheuttaa oleellisen uhan tai joiden terveydelle influenssarokotuksesta on merkittävää hyötyä.

Maksuttoman influenssarokotuksen voivat saada:

 • Raskaana olevat
 • 65 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat
 • 6  kuukauden – 6 vuoden ikäiset lapset
 • sairautensa vuoksi vakavalle influenssalle alttiit henkilöt
 • vakavalle influenssalle alttiiden henkilöiden lähipiiri (asuvat vakavalle influenssalle erityisen alttiin ihmisen kanssa samassa asunnossa tai ovat viikoittain kasvotusten tekemisissä hänen kanssaan samassa tilassa).
 • henkilöt, jotka ovat jatkuvasti tai toistuvasti lähikontaktissa sellaisen vakavalle influenssalle alttiin henkilön kanssa, jolle ei voida antaa influenssarokotetta
 • sosiaali- ja terveydenhuollon sekä lääkehuollon henkilöstö
 • varusmiespalvelukseen astuvat miehet ja vapaaehtoiseen asepalvelukseen astuvat naiset

 Lisätiedot THL:n sivuilta

Rokotukset keskitetään Sopukkaan

Kaikkien ikäryhmien rokotukset keskitetään Hyvinvointikeskus Sopukkaan.

Maanantaista 22.11.2021 alkaen Sodankylän kausi-influenssarokotukset varataan puhelimitse Sopukan ajanvarausnumerosta 020 692 884, arkisin klo 8-14. 


Koulu- ja opiskeluterveydenhuollon oppilaat ja opiskelijat rokotetaan pääasiassa Hyvinvointikeskus Sopukassa. Kausi-influenssarokotuksen rokottamista koululla voi tiedustella kouluterveydenhoitajilta.

Influenssarokotusta voi pyytää myös aikuisneuvolassa sekä äitiys- ja lastenneuvolassa asioidessa. Myös vuodeosaston potilaiden on mahdollista saada rokotus osastolla oloaikana. Hoivayksiköt rokottavat omat asukkaansa.

Kylissä rokotetaan seniorivastaanottojen yhteydessä

Sivukylien seniorivastaanotoilla annettavista influenssarokotuksista tiedustelut ja aikavaraukset arkisin klo 10-12  puh. 040 120 7712. HUOM! Tähän numeroon yhteydenotot vain seniorivastaanotoilla annettaviin rokotteisiin liittyen. Muut rokoteajanvaraukset numeroon 040 677 3016. 

Influenssarokotus on mahdollista saada seuraavilla seniorivastaanotoilla:

 • Vuotso ti 16.11. ja ti 30.11.
 • Syväjärvi to 18.11.
 • Seipäjärvi to 18.11.
 • Torvinen to 11.11.
 • Vuojärvi ti 9.11.
 • Rajala pe 26.11.  

Asiakkaille, joiden luokse tehdään kotikäyntejä, sovitaan rokotuksista erikseen.

Rokotukselle saapuessa

Rokottaminen käy joustavammin, kun pukeudutte lyhythihaiseen puseroon. Lapsille olisi hyvä laittaa helposti riisuttavat vaatteet.

Maksullinen pneumokokkirokote voidaan rokottaa samassa yhteydessä, mikäli asiakkaalla on rokote mukana.

Riskiryhmiin kuulumattomille influenssarokote on maksullinen. Sähköisen reseptin pneumokokki- tai influenssarokotteeseen voi saada vastaanotoilta tai neuvolan ajanvarauksesta p. 040 677 3016.    

Influenssakaudella 2021-2022 kansallisessa rokotusohjelmassa käytetään kahta A –virusta ja kahta B –virusta vastaan olevaa rokotetta kaikenikäisille 6 kuukauden iästä alkaen ja nenäsumuterokotetta 24 kuukauden – 6 vuoden ikäisille. Molemmat A-viruskannat on vaihdettu viime kauteen verrattuna.

Rokotusta ei anneta voimakkaasti kananmuna-allergisille, eikä kuumeisen infektiotaudin aikana.    

Korona- ja influenssarokote voidaan antaa samanaikaisesti

Korona- ja kausi-influenssarokotukset voidaan rokottaa samanaikaisesti. Mikäli haluat ottaa samassa yhteydessä sekä korona- että influenssarokotteen, varaa aika soittamalla joko numeroon 040 677 3016 tai 040 579 9199 ja mainitse asiasta ajanvarauksen yhteydessä.

Huomioi kuitenkin, että ensimmäisen ja toisen koronarokotteen väli on oltava vähintään 6 viikkoa. Toisen ja kolmannen rokoteannoksen väli on kuusi kuukautta. Immuunipuutteisille annetaan kolmas koronarokote kahden kuukauden rokotevälillä.  

Lue tiedote kolmansien koronarokotusten antamisesta:  Sodankylässä kolmansia koronarokoteannoksia 60 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville sekä riskiryhmiin kuuluville.

    

Päivitetty: 7.11.2018 22:05