Takaisin
 29.7.2021
uutiskuva

Sodankylässä tulee edelleen noudattaa koronaan liittyviä suosituksia, kuntalaisia kehotetaan varaamaan aika koronarokotukseen

Koronatiedote 29.7.2021

Koronatartuntojen ilmaantuvuus on lisääntynyt Lapin sairaanhoitopiirissä ja koko Suomessa viime viikkojen aikana. Sodankylän kunnasta muistutetaankin, että edelleen tulee noudattaa kaikkia yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.

Sodankylässä voimassa olevat koronasuositukset tiivistetysti:

  • Kokoontumisrajoituksia ei ole. Tapahtumissa on edelleen huolehdittava hygieniakäytännöistä eli mm. mahdollisuudesta käsien puhdistamiseen, riittävien etäisyyksien ylläpidosta sekä tilojen ja pintojen puhdistamisesta.
  • Kasvomaskin käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa ja kulkuneuvoissa, jos turvaväliä ei voida pitää.
  • Sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä on sallittua vierailla vain täysin terveenä ja kasvomaskin kanssa.
  • Etätyösuositukselle ei ole tällä hetkellä tarvetta. Mikäli kuitenkin matkustaa erityisesti kiihtymis- ja leviämisvaiheessa oleville alueille, tulisi matkalta paluun jälkeen käyttää työpaikalla kasvomaskia tai mahdollisuuksien mukaan tehdä etätyötä 3 vuorokauden ajan.
  • Edellä mainittujen lisäksi Sodankylässä tulee noudattaa kaikkia yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita; huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta; pitää 2 metrin turvavälejä; välttää ihmisjoukkoja ja hakeutua lievissäkin oireissa koronatestiin.

Kertaa Sodankylässä voimassa olevat koronasuositukset kokonaisuudessaan täällä: 
Sodankylässä voimassa olevat koronarajoitukset ja -suositukset (päivitetty 14.6.2021)

Kuntalaisia kannustetaan varaaman aika koronarokotukseen - ajanvarauksen voi tehdä nyt myös sähköisesti

Sodankylässä on tällä hetkellä hyvin tarjolla aikoja koronarokotuksiin ja kuntalaisia kannustetaankin varaamaan aika rokotukseen. Kaikki yli 16-vuotiaat sekä riskiryhmiin kuuluvat yli 12-vuotiaat sodankyläläiset voivat varata rokoteajan.

Yli 16-vuotiaat voivat varata rokoteajan terveydenhuollon sähköisen asioinnin kautta. Sähköisen asioinnin kirjautumisohjeet osoitteessa www.sodankyla.fi/sahkoinenasiointi.

Ajanvarauksen voi tehdä myös soittamalla koronarokotenumeroon 040 579 9199, ma-to klo 8-15.30 ja pe klo 8-13.30 tai Hyvinvointikeskus Sopukan ajanvarausnumeroon 020 692 884, arkisin klo 8-14. 

Riskiryhmiin kuuluvien 12-15-vuotiaiden rokotukset varataan soittamalla koronarokotenumeroon. Lisätietoa 12-15-vuotiaiden rokotuksista aiemmasta tiedotteesta: Riskiryhmiin kuuluvien 12–15-vuotiaiden koronarokotukset alkavat Sodankylässä


Päivitetty: 7.11.2018 22:05