Takaisin
 23.7.2021

Sodankylässä todettu heinäkuun aikana kuusi koronatartuntaa, rokoteaikoja edelleen hyvin saatavilla

​Koronatiedote 23.7.2021

Sodankylässä on todettu heinäkuun aikana yhteensä kuusi uutta koronatartuntaa. Yhden tartunnan jäljitystyö on vielä kesken, mutta toistaiseksi tartuntaan ei tiedetä liittyvän altistumisia Sodankylässä julkisilla paikoilla.

Muiden heinäkuussa todettujen tartuntojen jäljitystyö on valmis, eikä tartuntoihin liity altistumisia julkisilla paikoilla. Osa tartunnoista on todettu ulkopaikkakuntalaisilla henkilöillä.

Koronatartuntojen ilmaantuvuus on lisääntynyt Suomessa viime viikkojen aikana. Lapin sairaanhoitopiiri on kuitenkin edelleen epidemian perustasolla. 

Kuntalaisia kannustetaan varaaman aika koronarokotukseen 

Sodankylässä on tällä hetkellä hyvin tarjolla aikoja koronarokotuksiin ja kuntalaisia kannustetaankin varaamaan aika rokotukseen. Kaikki yli 16-vuotiaat sekä riskiryhmiin kuuluvat 12-15-vuotiaat sodankyläläiset voivat varata rokoteajan.  

Yli 16-vuotiaat voivat varata rokoteajan terveydenhuollon sähköisen asioinnin kautta. Sähköisen asioinnin kirjautumisohjeet osoitteessa www.sodankyla.fi/sahkoinenasiointi.   

Ajanvarauksen voi tehdä myös soittamalla koronarokotenumeroon 040 579 9199, ma-to klo 8-15.30 ja pe klo 8-13.30 tai Hyvinvointikeskus Sopukan ajanvarausnumeroon 020 692 884, arkisin klo 8-14. Riskiryhmiin kuuluvien 12-15-vuotiaiden rokotukset varataan soittamalla koronarokotenumeroon.   

Sodankylässä tulee edelleen noudattaa kaikkia yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita; huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta, pitää 2 metrin turvavälit, välttää ihmisjoukkoja ja hakeutua lievissäkin oireissa koronatestiin. Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikissa julkisissa sisätiloissa ja kulkuneuvoissa, joissa ei voida pitää turvaväliä.   


Päivitetty: 7.11.2018 22:05