Takaisin
 19.2.2021

Sodankylän kunta tiukentaa koronasuosituksiaan, harrasteryhmien matkustamista muihin kuntiin ei suositella

Koronatiedote 19.2.2021
 
Sodankylän kunta päätti perjantaina 19.2.2021 kiristää koronaan liittyviä suosituksiaan, sillä Lappi on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Sodankylän koronatilanne on tällä hetkellä rauhallinen, mutta suosituksilla pyritään ehkäisemään tilanteen mahdollinen huononeminen.

Lapin sairaanhoitopiiri on 19.2.2021 suositellut, että yli 16-vuotiaiden ryhmätoiminta keskeytetään määräajaksi 14.3.2021 asti ja että sairaanhoitopiirin rajojen ylittäviä urheilu- ja liikuntatapahtumia ei järjestetä määrä-aikana 25.1.2021 – 14.3.2021. Suositus koskee kaikenikäisiä yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa. Suositus ei kuitenkaan koske maajoukkuetoimintaa eikä SM- ja 1-divisioonatason kilpailutapahtumia.

Lisäksi Lapin aluehallintoviraston rajoitus kieltää kaikki sisä- ja ulkotiloissajärjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä Lapin sairaanhoitopiirin kuntien alueella. (AVI:n määräys voimassa 22.2.-21.3.2021).

Sodankylän kunnan johtoryhmä on yhdessä johtavan lääkärin kanssa arvioinut tilannetta ja annettuja suosituksia, ja päättänyt Sodankylän kunnan osalta seuraavista vahvoista suosituksista.
Nyt annetut vahvat suositukset tulevat voimaan välittömästi.

Sodankylän kunnan suositukset 19.2.2021 alkaen

  • Yksityistilaisuuksien järjestäjille suositellaan, ettei yli 20 henkilön tilaisuuksia järjestetä.
  • Yli 16-vuotiaiden (sis. aikuiset) sisätiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoiminta suositellaan keskeytettäväksi kolmen viikon ajaksi eli 14.3. saakka. Peruskouluikäiset voivat jatkaa harrastamista korona-ajan turvallisuusohjeita noudattaen. Osallistumista esimerkiksi vieraspeleihin muilla paikkakunnilla tai vierasturnausten järjestämistä Sodankylässä ei suositella.
  • Etätyöskentelyä suositellaan Sodankylän alueella kaikille työpaikoille, joissa se on mahdollista. 
  • Maskisuositus laajenee koskemaan yli 12-vuotiaita oppilaita sekä koulujen ja varhaiskasvatuksen henkilökuntaa. Maskia suositellaan edelleen käytettäväksi kaikissa julkisissa sisätiloissa, joissa turvavälejä ei voida pitää. Maskia suositellaan käytettäväksi joukkoliikenteen lisäksi muun muassa kaupoissa, kauppakeskuksissa, kirjastoissa, virastoissa, museoissa ja ravintoloissa sekä korkeakouluissa, ja toisen asteen oppilaitoksissa eli lukioissa ja ammattioppilaitoksissa.

Lisäksi kunta on aiemmin suositellut, että vierailuja sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköihin sekä tarpeetonta matkustamista vältetään.

Sodankylässä tulee noudattaa kaikki yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita, Lapin Sairaanhoitopiirin ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi sekä Lapin aluehallintoviraston määräyksiä tapahtumien järjestämiseen liittyen.

Päivitetty: 7.11.2018 22:05

 Ajankohtaista