Takaisin
 31.3.2020

​Sodankylän kunta aloittaa kouluruoan jakamisen koululaisille, mikäli perhe katsoo sen välttämättömäksi poikkeustilanteen pitkittyessä

Kunnanhallitus päätti eilen 30.3.2020 kokouksessaan, että Sodankylän kunta tarjoaa etäopetuksessa oleville koululaisille mahdollisuuden noutaa kouluruoka erikseen sovitulla tavalla ja paikasta, mikäli perhe katsoo sen välttämättömäksi koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen pitkittyessä.

Sodankylän kunnassa kouluruokailu on tähän asti järjestetty valtakunnallisen ohjeistuksen mukaisesti vain niille oppilaille, jotka ovat läsnäolo-opetuksessa. Sodankylän kunnan poikkeusolojen johtoryhmä arvioi kouluruoan järjestämistä uudestaan viime viikolla, sillä poikkeusolojen pitkittyminen nähtiin todennäköisenä ja tarpeita kouluruoan jakamiselle on. Joissain kunnissa on päädytty antamaan oppilaille ruokarahaa, mutta poikkeusolojen johtoryhmän mukaan ruokarahan maksaminen ei ole tarkoituksenmukaista.

Kouluruoka tullaan jakamaan oppilaille kaksi kertaa viikossa, niin että oppilas voi noutaa kerralla useamman päivän ruoan päiväannoksiksi pakattuna. Ruokapalvelut ja sivistyspalvelut suunnittelevat kouluruoan jakoon ja noutamiseen liittyvät tarkemmat käytännön järjestelyt, ja järjestelyistä tiedotetaan koululaisten perheitä Wilman kautta mahdollisimman pian. Oppilaiden huoltajat ohjeistetaan ilmoittamaan kouluruoan tarpeestaan Wilmassa saatujen ohjeiden mukaisesti. Todennäköisesti kouluruoan jakaminen saadaan käyntiin ensi viikolla, tiistaista 7.4.2020 alkaen.

Sodankylässä toimiva AA Sakatti Mining Oy on tarjonnut kunnalle tukensa poikkeusoloista johtuviin tarpeisiin ja yhtiö osallistuu etäopetuksessa olevien lasten kouluruokailun mahdollistamiseen maksamalla kouluruoan pakkauksista aiheutuvat kulut poikkeusolojen ajalta.

Päivitetty: 7.11.2018 22:05

 Ajankohtaista