Takaisin
 19.3.2020

Poikkeusolot vaikuttavat Lapin kirjastojen palveluihin

Kaikki Lapin yleiset kirjastot ovat Valtioneuvoston määräyksen mukaisesti kiinni 18.3. - 13.4.2020. Kirjastoautot eivät kulje eivätkä omatoimikirjastot ole käytettävissä. 

Kirjaston asiakkaiden lainojen eräpäivät on siirretty välille 4.-6.5.2020, joten asiakkaiden ei tarvitse huolehtia lainojen uusinnasta. Eräpäivien siirtämisen vuoksi asiakkaille ei myöskään tule myöhästymis- tai palautuskehotusmaksuja kiinniolon ajalta.

Osa asiakkaista ei ennättänyt noutaa kirjastoon saapunutta varaustaan ennen kirjastojen sulkemista. Myös nämä varatut aineistot odottavat kirjastossa 4.5. saakka.

Kirjastot eivät lähetä asiakkaille sähköposti- ja tekstiviestejä tai paperikirjeitä kiinniolon aikana lainojen myöhästymisestä, lähestyvistä eräpäivistä tai saapuneista varauksista. Saapuneista varauksista lähetetään ilmoitukset asiakkaille, kun kirjastot jälleen avataan. 

Kirjastojen verkkopalvelut käytettävissä

Lapin kirjaston verkkopalvelu lapinkirjasto.finna.fi on normaalisti käytettävissä kirjastojen kiinniolonkin aikana. Asiakkaat voivat tehdä varauksia lainassa tai hyllyssä oleviin aineistoihin. Hyllyssä oleviin aineistoihin tehdyt varaukset ovat noudettavissa, kun kirjastot jälleen avataan. 

Lapin kirjaston verkkokirjastoon on koottu esille verkossa käytettäviä palveluita. Osa palveluista on vapaasti käytössä, osa vaatii kirjautumisen kirjastokortilla ja pin-koodilla. Mikäli asiakkaalla ei ole pin-koodia tai se on kadonnut, uuden pin-koodin saa poikkeuksellisesti soittamalla kirjastoon virka-aikana. 

Celia-kirjaston toiminta jatkuu toistaiseksi ennallaan. Celian palvelut on tarkoitettu vain niille, joille painetun tekstin lukeminen on vamman, sairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi hankalaa. Celian asiakkaaksi on rekisteröidyttävä, jonka voi poikkeusolojen aikana tehdä soittamalla omaan kirjastoon.

Lue ja kuuntele verkossa

Kirjasto tarjoaa tuhansia kirjoja, äänikirjoja ja lehtiä sähköisessä muodossa. E-aineistoista löytyy muun muassa uutta suomen- ja englanninkielistä kirjallisuutta sekä ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä. Niiden käyttämiseen tarvitset Lapin kirjaston kirjastokortin, verkkoyhteyden sekä tietokoneen, tablettilaitteen tai älypuhelimen.

Löydät e-aineistotarjontamme osoitteesta https://lapinkirjasto.finna.fi/Content/eaineisto.


Sompion kirjasto

Sompion kirjaston tiedotukset voi lukea kirjaston nettisivuilta www.sompionkirjasto.fi ja Facebookista ja Instagramista. Jos sinulla on kysyttävää, voit soittaa kirjaston numeroon 0400 276 114 arkisin klo 8-15.

Päivitetty: 7.11.2018 22:05

 Ajankohtaista