Takaisin
 16.3.2020

Hallituksen linjausten mukaiset toimenpiteet otetaan käyttöön Sodankylässä, tarkempia ohjeistuksia valmistellaan

Hallituksen linjausten mukaisesti Sodankylän kunnassa otetaan käyttöön tarvittavat rajoitus- ja suojaustoimenpiteet koronavirustartuntojen rajoittamiseksi ja epidemian etenemisen hidastamiseksi, jotta riskiryhmiin kuuluvien kuntalaisten terveys voidaan varmistaa mahdollisimman laajasti.

Sodankylän kunnan toimialojen johtoryhmät ja poikkeusolojen johtoryhmä kokoontuvat huomenna käymään läpi hallituksen linjaukset ja niiden vaikutuksen kunnan toimintoihin ja palveluihin.

Kunta linjasi jo aikaisemmin, että kunnan järjestämät ja kunnan tiloissa järjestetyt tapahtumat ja ryhmäliikuntatapahtumat sekä päivätoiminta peruutetaan ja vierailut asumispalveluyksiköihin sosiaali- ja terveyspalveluiden yksiköihin kielletään. Sen lisäksi hallituksen linjauksen mukaisesti kaikki alla mainitut kunnan toimipisteet suljetaan:

  • jäähalli
  • liikuntahalli
  • sisäliikuntasalit ja kuntosalit
  • nuorisotilat
  • Kitisenrannan koulun tilat, poislukien tarvittavat opetustilat
  • Kommatin maja, kota ja sauna
  • Portin Pirtti
  • Sompion kirjasto ja kirjastoauto'

Myös kunnanvirasto suljetaan toistaiseksi niin, että virastolla voi asioida vain ajanvarauksella, jos asiaa ei voi hoitaa sähköisesti ja asian hoitaminen on välttämätöntä.

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Näin turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhemmille työssäkäynti. Valtioneuvosto linjasi, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin.

Koulujen, oppilaitosten, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen sekä kansalaisopistojen ja muun vapaan sivistystyön tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään. Poikkeuksellisesti kuitenkin järjestetään koulussa järjestettävä esiopetus sekä perusopetuksen 1-3 luokkien lähiopetus niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville, kuitenkin niin että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin. Edellä mainitut järjestelyt tulevat voimaan keskiviikkona 18.3.2020, mutta kotiin jäämistä suositellaan mahdollisuuksien mukaan heti.

Lähiopetuksen sijaan kaikkien yliopistojen, ammattikorkeakoulujen sekä ammatillisen koulutuksen, lukiokoulutuksen ja perusopetuksen järjestäjien opetus ja ohjaus järjestetään mahdollisimman laajalti vaihtoehtoisilla tavoilla, muun muassa etäopiskelua, erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja sekä tarvittaessa itsenäistä opiskelua hyödyntäen.

Tärkeää on, että perhe ei pyydä isovanhempia tai muita riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä avuksi lapsen koulu- ja huolenpitojärjestelyihin kotona.

Avoin varhaiskasvatus eli kunnan leikkitoiminta jää kokonaan tauolle tiistaista 17.3.2020 alkaen toistaiseksi.

Kunta tiedottaa lisää asiasta kuntalaisia ja henkilöstöä huomisen 17.3.2020 aikana

Hallituksen linjaukset löytyvät Valtioneuvoston sivuilta:
https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/10616/hallitus-totesi-suomen-olevan-poikkeusoloissa-koronavirustilanteen-vuoksi

 

Päivitetty: 7.11.2018 22:05

 Ajankohtaista