Takaisin
 30.1.2020
uutiskuva

Koronavirus ei aiheuta eritystoimenpiteitä, perushyvä hygienia tärkeää

Sodankylän kunta seuraa aktiivisesti tilannetta koronavirukseen liittyen ja tiedottaa kuntalaisia tarvittaessa myös viikonlopun aikana. Kuntalaisten ei tarvitse rajoittaa normaalia elämää koronaviruksen vuoksi, tällä hetkellä riittää, kun noudattaa hyvää käsi- ja hengityshygieniaa.

Hyvinvointikeskus Sopukan henkilökunta vastaa tarvittaessa kuntalaisten kysymyksiin ja huolenaiheisiin, yhteystiedot alla.

THL:n sivuilta löytyy ajankohtaista tietoa Wuhanin koronaviruksesta, viimeisimmät uutiset päivittyvät sivun oikeaan laitaan:
https://thl.fi/…/infektio…/ajankohtaista/wuhanin-koronavirus

Huom: Jos sairastut korkeaan kuumeeseen, johon liittyy hengitystieoireita, kuten yskää tai hengenahdistusta 14 vuorokauden kuluessa epidemia-alueelta poistumisen jälkeen tai jos olet ollut läheisessä kontaktissa Wuhanin koronavirukseen sairastuneeseen henkilöön, ota puhelimitse hyvinvointikeskukseen.

****

Wuhanin koronaviruksesta

Koronavirus on Suomessakin tavallinen hengitystieinfektioita aiheuttava virus, jota esiintyy etenkin talvikaudella. Vuoden 2019 lopulla Kiinassa löydettiin uuden tyyppinen koronavirus, jonka leviämistä seurataan tarkasti maailman laajuisesti. Tämä virustyyppi voi aiheuttaa tavallista koronavirusta vakavamman taudinkuvan.

Ensimmäinen tapaus Suomessa todettiin 29.1.2020. Kyseessä oli Wuhanin alueelta kotoisin oleva kiinalaisturisti.
THL on arvioinut todennäköisyyden taudin laajempaan leviämiseen Suomessa erittäin pieneksi. Suomen tämän hetkisissä olosuhteissa liikkumisen tai muun normaalin elämän rajoittaminen ei ole tarpeen.

Koronavirustartunnalta voi parhaiten suojautua noudattamalla hyvää käsi- ja hengityshygieniaa. Kädet pestään huolellisesti vedellä ja saippualla. Kuivaamiseen käytetään mielellään kertakäyttöistä paperipyyhettä. Tarvittaessa käytetään alkoholipitoista käsihuuhdetta. Hengityshygienialla tarkoitetaan sitä, että yskimisen tai aivastamisen yhteydessä suun ja nenän edessä käytetään mielellään kertakäyttöistä paperinenäliinaa, joka laitetaan roskiin käytön jälkeen. Tämän jälkeen huolehditaan jälleen hyvästä käsihygieniasta.

Mikäli sinulla on kysyttävää aiheeseen liittyen, ole yhteydessä hyvinvointikeskus Sopukan henkilökuntaan. Parhaiten meidät tavoittaa puhelimitse numerosta 020692884 (arkisin 8-14) tai 020692881 (joka päivä 8-21).

Sodankylässä 29.1.2020
Minna Jokinen
Johtava lääkäri

 
Päivitetty: 7.11.2018 22:05

 Ajankohtaista