Takaisin
 8.11.2019
uutiskuva

Sodankylän kunta kokeilee osallistuvaa budjetointia – Lions Club lahjoittaa kuntalaisten hyvinvointiin 20 000 euroa

Sodankylän kunnassa kokeillaan ensimmäistä kertaa osallistuvaa budjetointia. Lions Club Sodankylä on halunnut lahjoittaa kunnalle 20 000 euron määrärahan kuntalaisten hyvinvointiin yhdistyksen 60-vuotisen taipaleen kunniaksi.

Sodankylän kunta ja Lions Club päättivät ohjata rahan oikeaan kohteeseen kuntalaisten avulla ja kokeilla kunnassa ensimmäistä kertaa osallistuvaa budjetointia. Osallistuva budjetointi on toimintapa, jossa kuntalaiset otetaan mukaan pohtimaan mihin yhteisiä varoja tulisi oikein käyttää. Osallistuvaa budjetointia voidaan toteuttaa useilla eri tavoilla.

Sodankylässä osallistuvaa budjetointia tullaan toteuttamaan äänestyksellä. Sodankylän kunta on julkaissut kaksi eri kohdetta mihin lahjoitusrahat voitaisiin ohjata ja kuntalaiset pääsevät äänestämään marraskuussa mikä näistä kohteista tulisi valita. Äänestäminen on mahdollista kunnan kotisivuilla, sekä kirjastossa. Äänestyksen voittaja tullaan julkistamaan Sodankylän Joulunavauksessa perjantaina 29.11. ja kohde tullaan toteuttamaan kesän 2020 aikana. Äänestysaika on 7.-27.11.2019. 

Äänestykseen valitut kaksi kohdetta on päätetty yhdessä Sodankylän kunnan ja Lions Clubin kanssa. Ideat on poimittu kuntalaisaloitteista ja kuntastrategiatyön yhteydessä toteutetuista kuntalaisten työpajoista. Ideat on valittu niin, että ne palvelevat mahdollisimman monia ja eri-ikäisiä kuntalaisia ja niin, että ideat ovat toteutettavissa kesän 2020 aikana.

 

Sodankyläläinen, mihin sinusta meidän tulisi käyttää 20.000 euroa?


1.      Jeesiöjoen saaren esteettömään kalastuspaikkaan

Vuonna 2017 Sodankylän Invalidiyhdistys teki aloitteen esteettömästä kalastuspaikasta, johon pääsisi myös rullatuolilla ja inva-mopolla. Esteetön kalastus- ja retkeilypaikka rakennettaisiin Jeesiöjoessa olevaan pieneen saareen (liikuntahallin edustalla). Saareen rakennettaisiin lahjoituksella kävelysilta- ja saaren ympärille esteettömät pitkospuut, jolloin saareen pääsisi myös rullatuolin ja lastenrattaiden kanssa.

2.      Vuotturaipan ulkoliikunta-alueen kuntosalivälineisiin

Sodankylän Vuotturaipalla on liikuntakenttä, johon Sodankylän kunta on hankkinut ulkoliikuntavälineitä. Kentälle rakennettaisiin lahjoituksella monipuolisempi ulkokuntosali vapaasti kaikkien kuntalaisten käyttöön. Ulkokuntosaliin hankittaisiin laitteita, jotka ovat soveltuvia kaikenikäisille kuntalaisille, myös seniori-ikäisille.


Äänestä tästä linkistä! 

 


Päivitetty: 7.11.2018 22:05

 Ajankohtaista