Takaisin
 15.3.2019

Poikkijoen päiväkodin korjaussuunnittelu on aloitettu

Poikkijoen päiväkodin korjaussuunnittelu on aloitettu.  Kiinteistössä suoritettujen tutkimusten perusteella päiväkodin lattiamateriaaleissa on havaittu viitteitä VOC-vaurioista kaikilla osastoilla. Sisäilmassa ei ole havaittu vielä käymisreaktiossa syntyviä yhdisteitä, mutta korjaukset halutaan aloittaa nopealla aikataululla, sillä mahdollinen käymisreaktio ei pysähdy ennen korjaustoimenpiteitä. Terveystarkastajan lausunnon mukaisesti päiväkodissa olevat vaurioituneet lattiamateriaalit tullaan vaihtamaan ja samalla varmistetaan, ettei lattiarakenteeseen jää voc-yhdisteitä. 

Samalla kartoitetaan myös tilojen mahdolliset kuitulähteet ja varmistetaan, ettei kuituja pääse kulkeutumaan huoneilmaan ja säädetään ilmavaihto sekä tarkistetaan ilmamäärien riittävyys tiloissa. Korjauksen yhteydessä tullaan suorittamaan myös muut terveystarkastajan lausunnossaan suosittelemat toimenpiteet.  Mikäli korjaustoimenpiteet voidaan toteuttaa osastoittain, niin erillisiä väistötiloja ei tarvita. Poikkijoen päiväkodin henkilökuntaa ja lasten vanhempia tullaan tiedottamaan korjaustoimenpiteiden aikatauluista tarkemmin.

Poikkijoen päiväkoti jakautuu kolmeen eri osaan, joista A- ja B-osat ovat Sodankylän kunnan omistuksessa ja C-osa on leasing-vuokrattu Teijo Talot Oy:lta. Sodankylän kunta on neuvotellut korjaustoimenpiteistä Teijo Talot Oy:n kanssa, joka on toiminut rakennushankkeen pääurakoitsijana. Sodankylän kunta on päättänyt toteuttaa terveystarkastajan lausunnon mukaiset korjaustoimenpiteet omistamissaan A- ja B-osissa. Teijo Talot Oy:n omistaman C-osan mahdollisista jatkotoimenpiteistä tullaan tiedottamaan myöhemmin henkilökuntaa ja lasten vanhempia.

 

Lisätietoja:
Antti Parkkinen vt. sivistysjohtaja
puh. 040 8299 430
antti.parkkinen@sodankyla.fi  

Ville Pyhäjärvi, Tilapalvelupäällikkö
puh. 040 197 5846
ville.pyhajarvi@sodankyla.fi


Päivitetty: 7.11.2018 22:05

Tiedostot

No content found

Linkit

No content found