Takaisin
 16.1.2019
uutiskuva

Visit Sodankylä mukana matkamessuilla - esillä värikäs tapahtumavuosi

Visit Sodankylän laaja tapahtumavuosi nojaa perinteikkäisiin tapahtumiin; matkailijalle tarjolla on myös eksotiikkaa. Sodankylän tapahtumavuoden avaavat kevättalven kynnyksellä pidettävät porokisat. Maaliskuussa, 8.–10.3. kisataan Luosto Reindeer Race. Keväällä Luoston tunturimaisemissa porokisojen lisäksi järjestetään jo perinteeksi tulleet Martin Pilkit sekä toukokuussa Tunturin taikaa -koiranäyttely. Sodankylän pohjoispuolella, Tankavaarassa kisaillaan talvikullanhuuhdonnassa ja Gold Rush Run -koiravaljakkokisassa. Huhtikuussa, pitkäperjantain Sattasen porokisat keräävät yleisöä kannustamaan omia suosikkejaan. Porokisat ovat matkailijalle monella tapaa erityinen kokemus; kisatunnelma vie mennessään ja juonnon vuoksi kisoja on helppo seurata myös lajia entuudestaan tuntematta. Sodankylän kesää värittävät kansainvälisyys ja kulttuuri

Kesällä Sodankylän keskusta täyttyy tunnetusti elokuvan ystävistä, kun maineikas ja kansainvälisesti tunnettu Midnight Sun Film Festival avaa ovensa 34. kerran 12.–16.6.2019. Viime vuonna Sodankylän elokuvajuhlien 30 elokuvanäytöstä keräsivät jopa reilut 28 000 katsojaa nauttimaan elokuvista Sodankylän yöttömään yöhön. Kesätapahtumia jatkavat perinteiset Yöttömän yön ravit lauantaina 29.6. sekä elokuun alussa järjestettävät Watercross -kilpailut, moottorikelkkakisat vetten päällä. Taide- ja kulttuuritapahtuma Sompion suvi tuo värikkään kesätapahtumien kirjon Sodankylään noin viikon ajaksi elokuussa.

Tapahtumakesän kruunaa Kullanhuuhdonnan MM -kilpailut Tankavaaran Kultakylässä 5.–10.8. Kullanhuuhdonnan MM-kilpailut järjestettiin ensimmäisen kerran Tankavaarassa vuonna 1977 ja nyt tapahtuma palaa juurilleen kooten yhteen satoja lajin harrastajia ympäri maailman. Kisojen aikana Tankavaarassa on monenlaista oheisohjelmaa kaiken ikäisille.

 
Taidetta ja kyläkulttuuria
Eksoottisten ja ainutlaatuisten tapahtumien lisäksi Sodankylällä on kulttuurin ystäville paljon annettavaa. Yhden Suomen kuuluisimman naivistin Andreas Alarieston taidetta, elämäntyötä ja sompiolaista kulttuuriperintöä esittelevä Museo-Galleria Alariesto Sodankylän keskustassa avaa ovensa alkuvuodesta täysin uudistuneena. Myös Sodankylän kotiseutumuseolle pääsee kesän korvalla tutustumaan uuden mobiilisovelluksen avulla, ja ennen kesää jo Museo-Galleria Alariestossa virtuaalikierroksella. Kesällä myös Sodankylän vanha kirkko avaa ovensa matkailijoille, ja tähän kauniiseen vuonna 1689 rakennettuun puukirkkoon pääsee vierailemaan päivittäin. Tankavaaran Kultamuseo esittelee ympärivuotisesti Lapin kultahistorian lisäksi myös kullankaivuuperinteitä useista maailmankolkista, unohtamatta tietenkään kultakisojen historiaa.

Sodankylä on täynnä tarinoita. Lapin tarinakylät -sovelluksella pääset matkalle paikalliseen kyläkulttuuriin. Lataamalla Lapin Tarinakylät -sovelluksen mobiililaitteeseen kylien tarinoita on mahdollista kuunnella jo tänään. Sodankylästä mukana ovat viehättävä Kieringin kylä Sodankylän eteläosissa ja Suomen eteläisin saamelaiskylä Vuotso.

Matkamessut pidetään Helsingin messukeskuksessa 18.-20.1.2019. Visit Sodankylä esittäytyy tänä vuonna matkamessuilla kahdella osastolla yhdessä Visit Sompion ja Visit Pyhä-Luoston kanssa. Tule juttelemaan messuosastolla 6C40 ja 6C48. 

Kuva: Marko Lauronen: Kullanhuuhdonnan MM-kilpailut Tankavaarassa

Päivitetty: 7.11.2018 22:05

Tiedostot

No content found

Linkit

No content found