Takaisin
 16.1.2019

Kieringin ja Vuotson kylätarinat löytyvät Lapin Tarinakylät -mobiilisovelluksesta

Kylätarinoilla uusia käyntikohteita Lapin matkailulle
Neljä vuotta sitten käynnistynyt Lapin Tarinakylä-hanke on saatu päätökseen. Hankkeessa saatiin talteen kymmeniä kulttuurihistoriallisesti arvokkaita lappilaisia tarinoita ja luotiin niille oma mobiilisovellus. Tavoitteena on virkistää Lapin matkailua myös keskeisten turistikohteiden ulkopuolella ja luoda uutta kysyntää paikallisille matkailupalveluille.

Lapin Tarinakylä-hankkeen taustalla ja rahoittajina olivat Lapin Ely-keskus, Euroopan maaseudun kehittämisen maaseuturahasto, Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma Sodankylän ja Pelkosenniemen kunnat sekä Kemijärven kaupunki. Viime vuoden lopussa päättyneen kehityshankkeen hallinnoija oli Sodankylän kunta ja mukana olivat Kierinki ja Vuotso Sodankylästä, Suvanto ja Kairala Pelkosenniemeltä sekä Oinas ja Joutsijärvi Kemijärveltä.

Pidemmän tähtäimen tavoitteena on luoda Sompion ja Itä-kairan alueen kyliin vetovoimaisia ja innovatiivisia matkailukäyntikohteita. Matkailijamäärien kasvaessa alueelle syntyy tätä kautta myös uusia yrityksiä ja palveluja.

Kehityshankkeen ytimessä on ilmaiseksi ladattava Lapin Tarinakylät-mobiilisovellus. Sovelluksesta löytyy lukuisia käyntikohteita, joihin liittyy jokin paikallinen tarina videotallenteena, kuvina ja tekstinä. Sovelluksen keskeisenä kohderyhmänä ovat kotimaiset ja ulkomaiset automatkailijat, jotka ovat kiinnostuneet lappilaisten kylien elämästä, historiasta ja niiden aidosta arjesta.

Onnistunut ja aktivoiva projekti
Lapin Tarinakylien markkinoinnissa on Sodankylän matkailukoordinaattori Marjo Harjulan mukaan hyödynnetty perinteistä mediaa, mutta myös sosiaalisen median kanavia.

"Matkailjoita kannustetaan lataamaan ilmainen sovellus, joka vie tarinoiden äärelle. Myös kylissä on infotauluja kertomassa sovelluksesta ja tarinoista", Harjula kertoo.

Hän kiitteleekin hankkeessa mukana olevien kylien aktiivisuutta. Jokaisesta kylästä saatiin talteen paikallisin voimin kuusi tarinaa. Mukana olleet on koulutettu myös lisäsisällön tuottamiseen.

"Tämä on ollut onnistunut projekti ja nyt tietysti toivotaan, että tarinat innostavat matkailijoita piipahtamaan myös pienemmissä kohteissa", Harjula toteaa.

Tarinatarjontaa aiotaan jatkossa laajentaa muihinkin kyliin Sodankylän, Pelkosenniemen ja Kemijärven alueella. Tarinakylät esittäytyvät tulevana viikonloppuna myös Helsingin matkamessuilla Visit Kemijärven (6e31), Visit Sompion (6c40) ja Pyhä-Luoston (6c48) osastolla.

 

Tarinakylät logot.png

Päivitetty: 7.11.2018 22:05

Tiedostot

No content found

Linkit

No content found