Takaisin
 15.1.2019

Uudet Tuoksutta töihin -periaatteet kannustavat henkilökuntaa ja kunnassa asioivia huomioimaan tuoksuyliherkkyydet

Työsuojelutoimikunnan aloitteesta Sodankylän kunnassa on otettu käyttöön suositus hajusteettomuudesta työpaikalla. Asiaan liittyen on saatu toiveita ja palautetta kunnan työyksiköistä sekä asiakkailta.

Tuoksutta töihin –suositusten tavoitteena on parantaa työhyvinvointia ja vähentää terveysriskejä, joita koituu voimakkaista tuoksuista tuoksuyliherkille ja allergisille henkilöille. Henkilökunnan toivotaan välttävän hajusteiden käyttöä työpaikalla ja ohjeistus kannustaa myös asiakkaita asioimaan kunnan toimipisteissä tuoksuitta.

Sodankylän kunnan Tuoksutta töihin –periaatteet

Jokainen kunnan työntekijä voi omalla toiminnallaan osoittaa huomaavaisuutta tuoksuyliherkille työkavereille ja asiakkaille:

  • välttämällä voimakkaiden parfyymien, haju- ja partavesien, hajustetutun kosmetiikan ja hiusten viimeistelyaineiden käyttämisen työpaikalla

  • suosimalla tuoksuttomia tai vähätuoksuisia pesu- ja huuhteluaineita

  • huolehtimalla henkilökohtaisesta hygieniasta

  • lopettamalla tupakoinnin työpäivän aikana (Sodankylän kunta on Savuton työpaikka)


Kunnan yksiköissä ja asiakaspalvelupisteissä asiasta tiedotetaan mm. kampanjajulisteilla. Julisteissa esitellään Tuoksutta töihin -ohjeistus sekä työnantajan Savuton Sodankylä toimintaperiaatteet. 

Työpaikoilla tuoksuyliherkkiä työntekijöitä rohkaistaan kertomaan avoimesti oireistaan ja oireiden aiheuttajista omassa työyhteisössään, jotta työyhteisö tiedostaa asian.

 

Tuoksutta ja Savuton-juliste_netti.png
Päivitetty: 7.11.2018 22:05

Tiedostot

No content found

Linkit

No content found