Takaisin
 23.11.2018

Sodankylän uusi koulu suunnitellaan yhteistyössä käyttäjien kanssa - suunnittelutyöhön pääsee mukaan jo joulukuussa

Sodankylän kunnanvaltuusto päätti syyskuussa, että kunnassa aloitetaan uuden koulurakennuksen suunnittelu  nykyisen Aleksanteri Kenan koulun alueelle. Päätöksen taustalla on nykyisten koulukiinteistöjen sisäilmaongelmat.

Jo alkuvaiheessa uuden koulun suunnitteluun halutaan ottaa aktiivisesti mukaan tulevien tilojen käyttäjät ja sidosryhmät - oppilaat, henkilökunta, huoltajat, järjestöt sekä päättäjät. Uuden koulurakennuksen suunnittelu aloitetaan selvittämällä eri käyttäjäryhmien tarpeet. Tavoitteena on suunnitella Sodankylään sopiva nykyaikainen oppimisympäristö ja koulurakennus, joka palvelisi mahdollisimman monipuolisesti kuntalaisten erilaisia käyttötarpeita.

Nimetty suunnitteluryhmä tuo suunnitteluun pedagogisen näkökulman
Tarveselvityksen lisäksi suunnittelua ohjaa koulun omat toiminnot ja pedagoginen opetussuunnitelma. Sivistyslautakunta on perustanut pedagogisen suunnitteluryhmän, johon kuuluu sivistysjohtajan lisäksi rehtorit sekä koulujen ja varhaiskasvatuksen henkilökuntaa. Suunnitteluryhmän tehtävänä on laatia pedagoginen suunnitelma koulun hankesuunnittelun tueksi. Suunnittelutyöryhmä kokoontuu säännöllisesti tarveselvityksen edetessä.

Koulun suunnitteluryhmä_nettiin.png

Kuvassa: Pedagogisen suunnitteluryhmän toisessa kokoontumisessa mietittiin mm. koulurakennuksen liikuntatiloja. Liikunnanopettaja Aki Rautava oli rakentanut toimintoja havainnollistavan pienoismallin liikuntatilojen ideoinnin pohjaksi.

Tarpeita kartoitetaan käyttäjäryhmien suunnittelutilaisuuksissa ja koulun arjessa
Jouluun aikana pidetään ensimmäiset käyttäjäryhmien kuulemistilaisuudet, joissa suunnittelutyöhön voi tuoda käyttäjäryhmien toiveita, ideoita ja asiantuntemusta. Oppilaiden huoltajille suunnattu suunnittelutilaisuus pidetään tiistaina 4.12.2018 klo 18 Sodankylän keskuskeittiöllä. Kunnassa toimivat järjestöt ja yhdistykset on kutsuttu koolle tiistaina 11.12.2018 klo 18 kunnanviraston valtuustosaliin. Kevään 2019 aikana käyttäjäryhmät myös kutsutaan kuulemaan viimeisimmät uutiset koulun suunnittelun etenemisestä.

Koululaiset ideoivat uutta koulua esimerkiksi piirustustehtävien kautta, ja tällä hetkellä luokissa valmistuu piirustuksia uuden koulun julkisivusta. Koululaisten tarpeita tullaan pohtimaan myös yhdessä oppilaskuntien kanssa.

Uusi koulu käyttöön vuonna 2022
Uuden koulurakennuksen rakentamisen arvioidaan alkavan loppukeväällä 2020. Tavoitteena on aloittaa kouluvuosi uudessa koulurakennuksessa syksyllä 2022.

Päivitetty: 7.11.2018 22:05

Tiedostot

No content found

Linkit

No content found