Takaisin
 2.11.2018
uutiskuva

Sodankylän järjestöfoorumin tavoitteena lisätä vuoropuhelua kunnan ja järjestötoimijoiden kesken - kaikille avoin tilaisuus ke 14.11.2018

Sodankylän kunta järjestää kaikille järjestöasioista kiinnostuneille yhteisen järjestöfoorumin keskiviikkona 14.11.2018 klo 18-20 kunnanviraston valtuustosalissa. Tilaisuus lähetetään myös suorana nettilähetyksen kunnan kotisivuilla.

Järjestöfoorumin ajatuksena on tuoda yhteen kunnassa toimivat järjestöt ja yhdistykset, kunnan päättäjät ja työntekijät sekä kaikki järjestöyhteistyöstä kiinnostuneet tahot. Illan aikana käydään paneelikeskustelu aiheesta 'Millaista yhteistyötä järjestöjen ja kunnan tulisi tehdä tulevaisuudessa?'. Paneelikeskusteluun osallistuu järjestöjen ja kunnan edustajia. Muilla osallistujilla on mahdollisuus käydä vuoropuhelua ennen tilaisuutta kahvikupposen ääressä tai paneelikeskustelun jälkeen. 

Paneelikeskusteluun voi lähettää kysymyksiä etukäteen ja tilaisuuden aikana
Paneelikeskusteluun voi lähettää kysymyksiä ja kommentteja etukäteen Sodankylän kunnan Facebook-kanavissa sekä Järjestökeskus Kitisen tiloissa sijaitsevaan palautelaatikkoon. Tilaisuuden aikana kysymyksiä voi esittää yleisöstä tai lähettää Whatsapp-viestinä.

Paneelikeskustelussa ovat mukana:

Järjestökenttä

toiminnanjohtaja Kaisa Kulmala, Järjestökeskus Kitinen
Tanja Sälevä, Lapin sosiaali- ja terveysturvayhdistys ry 
vapaa-ajan järjestön edustaja (vahvistuu myöhemmin)
kulttuurijärjestön edustaja (vahvistuu myöhemmin)
Orajärven kyläyhdistyksen (vuoden kylä 2019) pj. Laura Ahava

Sodankylän kunta

kunnanjohtaja Viljo Pesonen, Sodankylän kunta
lomituspäällikkö, kylätoiminnasta vastaava Eini Kivilompolo, Sodankylän kunta
kunnanhallituksen II varapuheenjohtaja Hanna Riipi 
kunnanhallituksen jäsen Kauko Nurmela
järjestöyhteistyötä tekevä kunnan työntekijä (vahvistuu myöhemmin)

Järjestöjen ja kuntien yhteistyö tulevaisuuden voimavara
Kansalaisjärjestöillä on tärkeä rooli hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä sekä osallisuuden vahvistajina lähellä kansalaisten arkea. Järjestöfoorumin taustalla on tarve käydä yhteistä keskustelua järjestöjen ja kuntien yhteistyön muodoista muuttuvassa yhteiskunnassa. Järjestöt ovat nyt ja tulevaisuudessa kunnille tärkeä kumppani julkisten palveluiden tuotannossa ja hyvinvoinnin edistäjinä. SOTE ja maakuntauudistuksen myötä myös järjestöjen rooli muuttuu ja korostuu. ​

Päivitetty: 7.11.2018 22:05

Tiedostot

No content found

Linkit

No content found