Kasvatus- ja perheneuvonta

Kasvatus- ja perheneuvonta tukee perheitä vanhemmuudessa, parisuhteessa ja lasten kasvatuksessa.

Kasvatus- ja perheneuvonnassa tarjoamme teille tukea lasten ja nuorten kasvuun ja kehitykseen, vanhemmuuteen ja kasvatukseen sekä perheen ihmissuhteisiin liittyvissä asioissa. Käynnit ovat luottamuksellisia ja maksuttomia. Kasvatus- ja perheneuvonnassa meitä työskentelee psykologi, sosiaalityöntekijä, psykiatrinen sairaanhoitaja ja puheterapeutti. Tämän lisäksi lastenpsykiatrin vastaanotto on 1-2 kertaa kuukaudessa.

Kasvatus- ja perheneuvontaan voit ottaa yhteyttä ilman lähetettä, kun olet huolissasi lapsesi käyttäytymisestä, sosiaalisesta selviytymisestä tai kehityksestä. Tuemme teitä myös perheen kriisitilanteissa; mikäli perheessänne on ristiriitoja ihmissuhteissa tai harkitsette avioeroa. Nuori itse voi myös halutessaan tulla   keskustelemaan mieltään askarruttavista tai painavista asioista.

Kasvatus- ja perheneuvonnan työmuodot

Työmuotojamme ovat ohjaus ja neuvonta, keskustelut, psykologin tutkimukset, yksilö-, pari- ja perhekeskustelut sekä lakisääteinen perheasioiden sovittelu. Perheasioiden sovittelu on tarkoitettu lapsiperheille, kun vanhemmat miettivät eroa tai eropäätös on jo tehty. Se on tarkoitettu myös jo eronneille pareille, kun he yrittävät sopeutua uuteen elämäntilanteeseen tai lasten tapaamiset eivät suju.

Kasvatus- ja perheneuvonnassa käyntinne voivat keskustelun lisäksi sisältää yhteistä tekemistä kuvan, tehtävien, pelaamisen ja leikkien kautta. Tyypillisesti työskentelymme on lyhytkestoista ja osin jaksottaista.

Kasvatus- ja perheneuvonnassa työskentelymme on moniulotteista sisältäen ongelmasta riippumatta perhesuhteiden ja muiden sosiaalisten suhteiden arviointia sekä muun elämäntilanteen huomioimista. Kaikissa tapauksissa ongelmat eivät ole ratkaistavissa kasvatus- ja perheneuvonnan keinoin, vaan apua saatamme tarvita erikoissairaanhoidosta, sosiaalitoimesta, vammaispalvelusta, neuvolasta tai erilaisten järjestöjen toiminnasta.

Yhteystiedot

ma-pe klo 8 – 15.30

Psykiatrinen sairaanhoitaja,
puh. 040 827 4750

Vs. psykiatrinen sairaanahoitaja,
puh. 040 355 2279

Sosiaalityöntekijä,
puh. 040 842 8757

Puheterapeutti,
puh. 040 867 6881

Käyntiosoite: Karistamontie 4
Postiosoite: Sodankylän hyvinvointikeskus Sopukka, Perhekeskus, Karistamontie 4, 99600 Sodankylä