Takaisin
 24.3.2022

Sodankylän kunta ottaa tukipalveluna käyttöön ateriapassin, jolla voi ruokailla kunnan ruokaloissa edullisesti

​Sodankylässä ikäihmiset ja sosiaalipalveluiden asiakkaat voivat tietyin ehdoin hakea tukipalveluna ateriapassia, jolla voi ruokailla edullisesti Sodankylän kunnan ruokaloissa.

Ateriapassi on tukipalvelu, joka on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät toimintakykynsä rajoitusten vuoksi pysty itse tai omaistensa avustamana valmistamaan tai hankkimaan aterioitaan, tai joilla on ravitsemustilan heikkous tai terveydentilaan liittyvä erityisruokavalion tarve. Alle 65-vuotiaiden osalta edellytyksenä on erityisen tuen tarve, jonka arvioi perhekeskuksen sosiaalityöntekijä.

Ateriapassilla asiakas voi ostaa arvonlisäverottoman aterian, jonka hän voi maksaa paikan päällä ruokalassa käteisellä tai pankkikortilla. Aterian hinta muodostuu ruokapalvelun omakustannehinnasta. Vuonna 2022 omakustanteinen hinta aterialle on 6,70 euroa.

Ruokailu on mahdollista 1.4.2022 alkaen Hyvinvointikeskus Sopukassa, Hannuksenkartanossa tai keskuskeittiöllä. Ruokailumahdollisuudesta sivukylissä sovitaan erikseen.

Miten ateriapassia haetaan?

Ateriapassia haetaan täyttämällä hakulomake ja toimittamalla se kuntaan. Yli 65-vuotiaille tai kotihoidon asiakkaille ateriapassin myöntää kotihoidon osastonhoitaja. Alle 65-vuotiaille ateriapassin myöntää kunnan sosiaalityöntekijä.

Yli 65-vuotiaat tai kotihoidon asiakkaat täyttävät oman hakulomakkeen ja toimittavat sen kotihoidon osastonhoitajalle joko sähköisesti osoitteeseen anne.pystynen@sodankyla.fi tai postittamalla: kotihoito, Anne Pystynen, Jäämerentie 1, 99600 Sodankylä. 

Ateriapassin hakulomake yli 65-vuotiaat ja kotihoidon asiakkaat

Alle 65-vuotiaat (ei kotihoidon asiakkaat) täyttävät oman hakulomakkeen ja toimittavat sen perhekeskuksen palveluohjaukseen joko sähköisesti osoitteeseen jenni.soopa@sodankyla.fi tai postittamalla: Hyvinvointikeskus Sopukka, perhekeskus, palveluohjaus, Karistamontie 4, 99600 Sodankylä.

Ateriapassin hakulomake alle 65-vuotiaat, ei kotihoidon asiakkaat

Ateriapassin myöntämisen jälkeen asiakas saa tarkemmat ohjeet ruokailuun ja esimerkiksi erityisruokavalioiden ilmoittamiseen liittyen.

Lisätietoja ateriapassista antavat:

Kotihoidon osalta: Vs. Osastonhoitaja Anne Pystynen, puh. 040 522 3009, anne.pystynen@sodankyla.fi.

Sosiaalipalveluiden osalta: Perhekeskuksen palveluohjaus, puh. 0400 694 024, klo 9-11.

Ruokailun osalta: Ruokapalvelupäällikkö Merja Ahola, puh. 040 8094955, merja.ahola@sodankyla.fi tai Ravitsemustyönjohtaja Airi Keränen, puh. 040 747 1452, airi.keranen@sodankyla.fi.


Päivitetty: 7.11.2018 22:05