Takaisin
 24.1.2022
uutiskuva

Lumi- ja jäärakentamisella kyläkuvan elävöittämistä - ilmoittaudu koulutukseen!

Sodankylässä etsitään nyt innokkaita koulutettavia lumi- ja jäärakentamisen koulutukseen. Koulutukset ovat osa Leader Pohjoisin Lappi ry:n ja Euroopan maaseuturahaston rahoittamaa ja Sodankylän kunnan hallinnoimaa Lumi- ja jäärakentamisen koulutushanketta. 

Hanke on kylien, alueiden ja matkailuyritysten yhteinen hanke, ja koulutuksiin voivat osallistua kaikki halukkaat. Koulutusmaksu tulee määräytymään lopullisen osallistujamäärän perustella (max 250 €/hlö). Koulutusmaksu sisältää teoriaosuuden, käytännön koulutuksen sekä lumenveistoon tarvittavat materiaalit ja työkalut.  

Koulutuksia voidaan järjestää 1-4 kappaletta ilmoittautuneiden määrän mukaan ja ne järjestetään 1-4 pidennettynä viikonloppuna perjantaista sunnuntaihin kevään 2022 aikana. Ilmoittautumisten jälkeen tarkennetaan millä alueilla ja minä ajankohtina koulutusta tullaan järjestämään. Tämän jälkeen kilpailutetaan kouluttaja. 

Koulutus järjestetään, mikäli mukaan saadaan vähintään 20 osallistujaa. Olethan siis aktiivinen ja ilmoittaudu 31.1.2022 mennessä lumi- ja jäärakentamisen koulutukseen oheisesta linkistä:  
ilmoittautuminen koulutukseen. 

Lumi- ja jäärakentamisella kyläkuvan elävöittämistä 

Lumen ja jään käytöllä lisätään huomattavasti matkailualueiden ja -palveluiden elämyksellisyyttä ja vetovoimaa, kuten lumi- ja jääigluissa ja –ravintoloissa, sekä erilaisissa tapahtumissa luomassa arktista ja mystistä lappilaista tunnelmaa ja positiivista mielikuvaa paikasta.  

Samalla kylät ja alueet voivat hyödyntää lumi- ja jäärakentamista luodessaan uusia taideteoksia tai vaikkapa lumilabyrintteja lapsiperheiden viihtyisyyden ja alueiden vetovoimaisuuden lisäämiseksi.  

Jokainen koulutukseen osallistuja voi kouluttajan johdolla kehitellä omaan aihepiiriinsä sopivia elementtejä. Koulutuksen myötä esimerkiksi kyläyhdistykset tai muut toimijat voivat jatkossa myydä osaamistaan muualle ja rakennelmien teon myötä kerätä esimerkiksi toimintarahaa kylätalojen ylläpitoa tai omaa harrastustoimintaansa varten. 

Lisätietoja  

Marjo Harjula
matkailukoordinaattori
Sodankylän kunta
puh. 040-56 56 967 
marjo.harjula@sodankyla.fi 

Päivitetty: 7.11.2018 22:05