Takaisin
 9.12.2021

Pakkaset, lumi ja liukkaus voivat vaikuttaa merkittävästi jäteastioiden tyhjennyksiin

Lapecon toimialueella Enontekiöllä, Inarissa, Kemijärvellä, Kittilässä, Muoniossa, Pelkosenniemellä, Sallassa, Savukoskella ja Sodankylässä pakkaset saattavat kiriä niin huomattaviin lukemiin, ettei jätteenkuljetuskalustoa pysty käyttämään.

Kovimmilla pakkasjaksoilla jäteastioiden tyhjennykset saattavat siirtyä muutamilla päivillä eteenpäin normaalista tyhjennyspäivästä. Lapeco toivoo asiakkailtaan ymmärrystä ja kärsivällisyyttä. Mikäli jäteastia tuodaan erikseen tyhjennyspaikalle, pyytää Lapeco pitämään astiaa paikallaan muutamia päiviä pidempään.

Muistathan lumityöt ja liukkauden torjunnan?

Runsas lumentulo ja teiden sekä piha-alueiden liukkaudet voivat olla ongelmaksi jätteenkuljetukselle tai jopa pahimmillaan estää jäteastian tyhjennyksen. Jäteauto ei välttämättä pääse perille, mikäli tie on auraamatta. Liukkaalla kelillä jätteenkuljettajan huolena on myös mahdollisuus suuren ja raskaan ajoneuvon suistumisesta ojaan.

Lapeco muistuttaa huolehtimaan siitä, että jäteastialle olisi esteetön pääsy runsaasta lumentulosta huolimatta ja että jäteastian läheisyys on liukkaiden kelien aikana hiekoitettu.

Lisätietoja:
Käyttöpäällikkö Janne Vuolli
puh. 0400 279 165
etunimi.sukunimi@lapeco.fi


Päivitetty: 7.11.2018 22:05