Takaisin
 8.10.2021

Sodankylän kunnan voimassa olevat koronasuositukset, päivitetty 8.10.2021

​Lapin sairaanhoitopiirin infektioiden torjuntayksikkö on torstaina 7.10.2021 päivittänyt koronaohjeistuksia alueella. Sodankylän kunta noudattaa Lapin sairaanhoitopiirin tekemiä suosituksia, ja on päivittänyt kuntakohtaiset suositukset mm. kasvomaskin käyttöön ja sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden vierailuohjeisiin liittyen. 

Alla on listattuna Sodankylän kunnassa voimassa olevat koronasuositukset. 

Kasvomaskin käyttö julkisissa sisätiloissa ja kulkuneuvoissa, jos turvaväliä ei voi pitää
Kasvomaskin käyttöä suositellaan edelleen kaikissa julkisissa sisätiloissa ja kulkuneuvoissa, joissa ei voida pitää turvaväliä, kuten esimerkiksi kaupoissa, kauppakeskuksissa ja julkisissa kulkuneuvoissa. Myös asiakaspalvelutehtävissä toimiville työntekijöille suositellaan edelleen käyttämään kasvomaskia asiakastilanteissa.  

Sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä vierailtaessa suositellaan kasvomaskin käyttöä 
Sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköissä vierailtaessa suositellaan vierailijan ja potilaan/asiakkaan käyttävän kirurgista suu-nenäsuojusta. Muutoin voidaan vierailla normaalin tapaan ja esim. yhteiset kahvit tms. tapahtumat ovat mahdollisia, kun huolehditaan turvaväleistä.  

Rokottamattomat tai yhden rokotteen saaneet koronatestiin lievissäkin oireissa 
Koronatesteissä käynti on edelleen tärkeää lievissäkin oireissa, mikäli et ole ottanut lainkaan koronarokotteita tai olet saanut vain yhden rokotteen. Täysin rokotettujen osalta koronatestauksesta on Sodankylässä erillinen ohje: Koronaviruksen testauskriteerit on päivitetty – tarkista milloin sinun tulee hakeutua koronatestiin.
Flunssaoireisena tulee kuitenkin sairastaa kotona, vaikka ohjeen mukaan ei tarvitsisi hakeutua koronatestiin.

Etätyösuositukselle ei ole tarvetta 
Etätyösuositukselle ei ole enää epidemiologisia perusteita Lapin sairaanhoitopiirin sisällä. 

Yleisiin turvallisuus- ja hygieniaohjeisiin liittyen on edelleen tärkeää huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta sekä turvaväleistä.

Kunnassa noudatetaan kaikkia Lapin aluehallintoviraston määräyksiä sekä Lapin Sairaanhoitopiirin ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. 


Päivitetty: 7.11.2018 22:05