Takaisin
 30.8.2021
uutiskuva

Ministeri ja Euroopan parlamentin jäsen Mauri Pekkarinen vieraili Sodankylässä

​Ministeri ja keskustalainen Euroopan parlamentin jäsen Mauri Pekkarinen vieraili Sodankylässä torstaina ja perjantaina 26.-27.8.2021. Vierailu oli osa laajempaa tutustumista kaivostoimintaa harjoittaviin alueisiin. 

Torstaina Pekkarinen puhui yleisötilaisuudessa Sodankylän kunnanvirastolla. Perjantaina vierailu jatkui muun muassa kunnan ja kaivosyhtiöiden edustajien tapaamisella.

Ministeri Pekkarinen osoitti kiinnostusta kaivosteollisuuteen ja kuunteli myös kaivosyhtiöiden edustajien näkemyksiä. Pekkarisella on tärkeä tehtävä selvittää Euroopan Unionin alueella strategisten mineraalien esiintyvyyttä ja niiden käyttömahdollisuuksia. Pekkarinen kertoi olevansa valmis viestittämään kaivosteollisuuteen liittyvistä keskeisistä asioista aina Euroopan Unionin tasolle saakka.

Sodankylän kunnanjohtaja Petri Härkönen kertoi ministeri Pekkarisen osoittaneen erittäin hyvää osaamista ja tietoisuutta myös niiden kaivoshankkeiden osalta, jotka ovat Sodankylässä käynnissä ja vireillä. 

- Kävimme Sodankylän kaivostoiminnan tilannetta läpi ja ministeri Pekkarinen kuunteli mielenkiinnolla, Härkönen kommentoi tapaamista.


Päivitetty: 7.11.2018 22:05