Takaisin
 14.6.2021

Sodankylän kunnan voimassa olevat koronasuositukset, päivitetty 14.6.2021

​Lapin sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä on pe 11.6.2021 päivittänyt koronaohjeistuksia alueella. Sodankylän kunta noudattaa koronakoordinaatioryhmän tekemiä suosituksia, ja on päivittänyt kuntakohtaiset suositukset mm. kasvomaskin käyttöön ja sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden vierailuohjeisiin liittyen.

Alla on listattuna Sodankylän kunnassa voimassa olevat koronasuositukset.

Ei kokoontumisrajoituksia, tapahtumien hygieniakäytännöistä edelleen huolehdittava
Lapin sairaanhoitopiirin kunnissa ei ole tällä hetkellä voimassa olevia aluehallintoviraston kokoontumisrajoituksia. Vaikka aluehallintovirasto ei enää rajoita kokoontumisia, tulee tapahtumien järjestäjien edelleen huolehtia tartuntalain 58 c pykälän mukaisista hygieniakäytännöistä kuten mm. mahdollisuudesta käsien puhdistamiseen, riittävien etäisyyksien ylläpidosta sekä tilojen ja pintojen puhdistamisesta.

Yksityistilaisuuksien osalta kunnan kokoontumisrajoitus poistuu, eikä yksityistilaisuuksien osalta ole voimassa olevia rajoituksia. Edelleen tilaisuuksissa suositellaan kuitenkin pitämään kahden metrin turvavälit ja käyttämään kasvomaskia.

Kasvomaskin käyttö julkisissa sisätiloissa ja kulkuneuvoissa, jos turvaväliä ei voi pitää
Kasvomaskin käyttöä suositellaan kaikissa julkisissa sisätiloissa ja kulkuneuvoissa, joissa ei voida pitää turvaväliä. Työpaikoilla kasvomaskin käyttöä suositellaan henkilölle, joka on edeltävän 14 vuorokauden aikana vieraillut kiihtymis- tai leviämisalueella. Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakas- ja potilasyksiköissä koko henkilökunnan tulee kuitenkin edelleen käyttää kirurgista suu-nenäsuojusta hoitaessaan asiakkaita ja potilaita.

Vierailut  sallittu sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköihin täysin terveenä ja kasvomaskin kanssa
Hyvinvointikeskus Sopukan osastoilla sekä sosiaali- ja ikäihmisten asumispalveluyksiköissä voi vierailla täysin terveenä. Kaikkien vierailujen aikana suositellaan vierailijan ja potilaan/asiakkaan käyttävän kirurgista suu-nenäsuojusta, mikäli turvaväliä ei voida pitää.  Vierailuja ei suositella, mikäli vierailijalla on vähäisiäkään infektio-oireita.

Etätyösuositukselle ei enää tarvetta, matkojen jälkeen kuitenkin harkinnan mukaan
Etätyösuositukselle ei ole enää epidemiologisia perusteita Lapin sairaanhoitopiirin alueella. Mikäli kuitenkin matkustaa erityisesti kiihtymis- ja leviämisvaiheessa oleville alueille, tulisi matkalta paluun jälkeen käyttää työpaikalla kasvomaskia tai mahdollisuuksien mukaan tehdä etätyötä 3 vuorokauden ajan.

Jotta tilanne pysyisi jatkossakin hyvänä, Sodankylässä tulee noudattaa kaikkia yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita. Tärkeää on edelleen huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta, pitää 2 metrin turvavälit, välttää ihmisjoukkoja ja hakeutua lievissäkin oireissa koronatestiin.

Kunnassa noudatetaan kaikkia Lapin aluehallintoviraston määräyksiä sekä Lapin Sairaanhoitopiirin ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Päivitetty: 7.11.2018 22:05