Takaisin
 28.5.2021

Muistutus turvallisesta mopoilusta

​Sodankylän kunta muistuttaa mopoiluun liittyvästä turvallisuudesta. Tiedote on lainattu Liikenneturvallisuustoimijan ajankohtaiskirjeestä. 

Mopojen määrä on lisääntynyt 2000-luvulla voimakkaasti ja noin joka toinen nuori hankkii mopokortin. Samalla myös mopoilijoiden loukkaantumiset ovat valitettavasti lisääntyneet. Mopo on vaarallisin ajoneuvo ajettua kilometriä kohti. Riski joutua mopolla vakavaan liikenneonnettomuuteen on yli kymmenkertainen henkilöautoon verrattuna. 

Mopoilija on liikenteessä ajoneuvon kuljettaja, jonka velvollisuudet ja oikeudet ovat lähes samat kuin auton kuljettajalla - sen vuoksi taitojen ja tietojen hankkimiseen on panostettava.

Turvallisen mopoilun perusvinkit:

  • Tunne säännöt ja noudata niitä.
  • Tunne itsesi ja hallitse ajokkisi.
  • Ota muut tielläliikkujat huomioon.
  • Käytä sopivan kokoista ja ehjää kypärää ja kiinnitä hihna kunnolla.
  • Myös mopon matkustajan on käytettävä kypärää.
  • Muista ennakoiva ajotapa: nopeus tilanteen mukaan, tarkkaile kokonaistilannetta, älä yllätä ja pidä turvaväli.

Lähde: tervekoululainen.fi

Teksti on lainattu Liikenneturvallisuustoimijan ajankohtaiskirjeestä. Lue ajankohtaiskirje kokonaisuudessaan täällä: Liikenneturvallisuustoimijan ajankohtaiskirje 

Mikä liikenneturvallisuustoimija? 
Liikenneturvallisuustoimija tukee kuntien liikenneturvallisuustyötä ja pyrkii edistämään turvallista liikennekulttuuria sekä liikenneturvallisuuden arvostusta. Toimintamuotoja ovat mm. erilaisten tapahtumien järjestäminen, tiedottaminen ja yhteydenpito eri toimijoiden kesken sekä käytännön tuki kuntien liikenneturvallisuustyöryhmille. Liikenneturvallisuustoimijatyön mahdollistavat kunnat, maakunnat sekä ELY-keskukset.Päivitetty: 7.11.2018 22:05