Takaisin
 27.5.2021

Sodankylässä perusterveet 1966-vuonna syntyneet ja tätä vanhemmat voivat ilmoittautua koronarokotusten ajanvarausjonoon ma 31.5.2021 alkaen

​Sodankylässä rokotusvuorossa ovat tällä hetkellä yli 60-vuotiaat ja yli 16 vuotiaat riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat kuntalaiset. Maanantaista 31.5.2021 alkaen rokotusaikojen ajanvarausjonoon voivat ilmoittautua em. ryhmien lisäksi myös kaikki perusterveet 1966-vuonna syntyneet eli tänä vuonna 55 vuotta täyttävät ja tätä vanhemmat.  

Ajanvaraus numerosta 020 692 884, arkisin klo 8-14. Ajanvarausnumerossa on ajoittain ruuhkaa, minkä vuoksi terveydenhuollosta toivotaan, että soittaja valitsisi heti takaisinsoittopyynnön, eikä jäisi odottamaan puhelimeen vastaamista. Takaisinsoittopyyntöä jättäessä on tärkeää, että asiakas valitsee asioinnin syyksi koronarokotuksen (valitse numero 4); tällöin asiakkaalle soitetaan takaisin 5 vuorokauden sisällä ja hänelle annetaan rokotusaika tai sijoitetaan rokotusjonoon. Takaisinsoitot pyritään tekemään 2 vuorokauden sisällä soitosta, mutta ajanvarauksen ruuhkautumisen vuoksi takaisinsoittoa voi joutua odottelemaan pidempään.

Rokotusjonossa oleville soitetaan, kun heille soveltuvia rokotteita on saatavana ja rokotusaika voidaan antaa. 

Sodankylässä rokotteet ovat haluttuja ja ajat jaetaan nopeasti

Kuntaan on tullut kysymyksiä rokotustahdin etenemisestä ja miksi eri kunnissa rokotukset vaikuttavat etenevän eri tahtiin.  

Rokotustahdin vaihteluun kunnittain vaikuttaa ikäryhmien koko, riskiryhmiin kuuluvien määrä sekä saapuvien rokotteiden määrä. Eri kunnissa on siis suhteellisesti eri määrä eri ikäisiä, minkä vuoksi tietyn ikäryhmän rokottaminen kestää jossakin kunnassa kauemmin kuin toisessa. Myös riskiryhmiin kuuluvien määrä vaihtelee kunnittain. Lisäksi joissakin kunnissa vanhemmille ikäryhmille osoitetut ajat eivät täyty, minkä vuoksi aikoja jaetaan jo nuoremmille ikäryhmille.

Eniten rokotustahtia määrittää kuitenkin saapuvien rokotteiden määrä. Rokotusaikoja jaetaan sitä mukaan kun rokotteita saapuu kuntaan. Kaikki Sodankylään saapuvat rokotteet ja tarjolla olevat rokoteajat on täytetty nopeasti. Sodankylässä ei ole ollut ongelmaa etteikö tarjolla olevia rokoteaikoja saataisi jaettua halukkaille. 


Päivitetty: 7.11.2018 22:05