Takaisin
 10.5.2021
uutiskuva

Sodankylän kunnan äitienpäiväkunniamerkin saa tänä vuonna Eira Salmela

​Kunniamerkkitoimikunta on päättänyt myöntää vuoden 2021 kunniamerkin pitkän uran opettajana tehneelle, 4 lapsen äidille,  Eira Salmelalle.

Palkittavalle äidille luovutetaan kunnan oma, tätä varten suunniteltu kunniamerkki sekä kunniakirja. Perinteisesti kunniamerkit on luovutettu äideille seurakunnan äitienpäiväjuhlassa. Koronapandemian vuoksi kunniamerkkien luovutusta ei voida järjestää yhteisessä juhlassa, ja kunta järjestääkin erikseen pienimuotoisen kahvitilaisuuden seurakunnassa toukokuun aikana. Tilaisuudessa luovutetaan kunniamerkit myös viime vuonna kunniamerkin saaneille äideille.

Sodankylän kunta palkitsee vuosittain sodankyläläisiä ansioituneita äitejä. Äitienpäivän kunniamerkkejä on myönnetty Sodankylässä vuodesta 1993 lähtien. Kunnan palkitsemissäännön mukaan kunniamerkin perusteluna voi olla ehdokkaan omassa elämässään toteuttamat ansiot lasten ja nuorten esimerkillisenä kasvattajana, perhe-elämän ja vanhemmuuden edistäjänä sekä laajemminkin toisista huolehtimisen ja välittämisen yhteisvastuullisena turvaajana.

Päivitetty: 7.11.2018 22:05