Takaisin
 2.3.2021
uutiskuva

Pyöräilyagenttien etsintäkuulutus! Sodankylä mukana talvipyöräilyn edistämishankkeessa

Sodankylän kunta on mukana talvipyöräilyn edistämishankkeessa, jonka tavoitteena on kasvattaa talvipyöräilyn osuutta erilaisista kulkutavoista, erityisesti työmatkoilla. Talvihoidon hyvällä laadulla voidaan luoda puitteet ympärivuotiseen pyöräilyyn – hankkeessa arvioidaankin keskustaajaman kevyenliikenteenväylien kunnossapitoa talvipyöräilijän näkökulmasta.

Kunta etsii nyt hankkeeseen mukaan pyöräilyagentteja – aktiivisia kuntalaisia, jotka pyöräilevät keskustaajamassa säännöllisesti, joko työmatkaa tai muuten harrastusmielessä. Vapaaehtoiset pyöräilyagentit tarkkailevat säännöllisesti kunnan tärkeimpiä pyöräilyreittejä ja raportoivat väylien kunnosta, esim. liukkaudesta, sohjosta ja lumesta. Keliolosuhteiden aktiivisen raportoinnin tavoitteena on, että muuttuviin keliolosuhteisiin reagoitaisiin kunnossapidon osalta entistä paremmin. Pyöräilyagentteja kannustetaan siis avautumaan vaikkapa liukkaudesta tai liian paksuista lumikinoksista.

Agentiksi voi ilmoittautua niin yksittäinen kuntalainen, kuin koulujen tai työyhteisöjen sekä organisaatioiden edustajat.

Ilmoittaudu mukaan 10.3. mennessä
Pyöräilyagentit voivat ilmoittautua mukaan 10.3.2021 mennessä yhdyskuntatekniikan päällikkö Jani Kiemungille, jani.kiemunki@sodankyla.fi.

Talvipyöräilyn edistämishanke on Liikenne- ja viestintäministeriö Traficomin osittain rahoittama hanke, jossa ovat mukana Lapin ELY-keskus, Tornion, Rovaniemen ja Kemin kaupungit sekä Sodankylän kunta.

Päivitetty: 7.11.2018 22:05