Takaisin
 26.2.2021

Sodankylä noudattaa Lapin sairaanhoitopiirin koronakoordinaatiotyöryhmän suosituksia - aluehallintovirasto ottaa ensi viikolla kantaa julkisiin kokoontumisiin

Koronatiedote 26.2.2021
 
Hallitus on eilen 25.2.2021 tiedottanut koronapandemian torjunnan tiukemmista toimista ja tason kaksi käyttöönotosta useissa leviämisvaiheessa olevissa sairaanhoitopiireissä. Lapin sairaanhoitopiiri on ilmaantuvuuden perusteella epidemian kiihtymisvaiheessa. Hallitus linjasi kuitenkin myös Lapin osalta käyttöön otettavaksi leviämisvaiheen rajoitukset, koska alueella oleskelee tällä hetkellä paljon henkilöitä korkeamman ilmaantuvuuden alueilta. Tiukennetuilla rajoituksilla pyritään ehkäisemään epidemian pahenemista.

Lapin sairaanhoitopiirin koronakoordinaatiotyöryhmä kokoontui tänään perjantaina 26. helmikuuta arvioimaan hallituksen linjaukseen liittyviä suosituksia ja rajoituksia Lapin alueen kuntien näkökulmasta. Lapin sairaanhoitopiirin alue on edelleen ns. kiihtymisvaiheessa, mutta lisääntyvän matkailijamäärän, muuntoviruksen ja tartuntariskin vuoksi alueella otetaan käyttöön leviämisvaiheen rajoituksia ja suosituksia.

Lapin koronakoordinaatioryhmä suosittaa tämänhetkisen tilannekuvan perusteella seuraavaa:

  • Toisen asteen oppilaitokset ja korkeakoulut työskentelisivät etäopetuksessa hiihtolomien jälkeen kahden viikon ajan, eli 15.–28. maaliskuuta. Suositus ei koske ylioppilaskirjoituksia, vaan ne hoidettaisiin normaaliin tapaan.
     
  • Yli kuuden henkilön yksityistilaisuuksia ja kokoontumisia vältettäisiin. Lapin aluehallintovirasto päättänee ensi viikolla julkisia kokoontumisia koskevan rajoituksen.
  • Laajempaa etätöihin siirtymistä suositetaan, mikäli se on mahdollista.
  • Kasvomaskisuositukset ovat voimassa aiempien suositusten mukaisesti kaikilla 12 vuotiaasta alkaen sisätiloissa, sellaisissa tilanteissa joissa turvavälejä ei voida pitää. 
  • Aiemman suosituksen mukaisesti yli 16-vuotiaiden sisätiloissa tapahtuva ryhmäharrastustoiminta on edelleen keskeytetty.

Lähde: koronaturvallinenlappi.fi, Lapin sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmän tiedote.

Lapin sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä kokoontuu arvioimaan tilannetta ensi viikolla, ja tekee tarvittaessa lisää suosituksia hallituksen linjauksiin liittyen.  

Sodankylän kunta noudattaa koordinaatioryhmän suosituksia ja muistuttaa, että kaikissa asiakastiloissa tulee noudattaa tartuntatautilain mukaisesti turvavälejä, huolehtia käsihygieniasta, pintojen tehokkaasta puhdistamisesta ja suositetaan kasvomaskien käyttöä. Lisäksi henkilöliikenteessä suositetaan kasvomaskien käyttöä ja hyvän käsihygienian noudattamista. 

Päivitetty: 7.11.2018 22:05