Takaisin
 25.2.2021

Sodankylän kunta tiedottaa mahdollisista tiukemmista koronarajoituksista, kun Lapin alueellinen koronakoordinaatioryhmä tekee sairaanhoitopiirin tason linjaukset perjantaina 26.2.2021

Koronatiedote 25.2.2021
 
Suomen hallitus on linjannut, että Lapissa tulee ottaa käyttöön koronapandemian leviämisvaiheen tiukimmat rajoitukset. Sodankylän kunnassa on tälläkin hetkellä voimassa tiukennetut koronasuositukset; mm.  etätyösuositus, laaja maskisuositus, yli 16-vuotiaiden harrasteryhmien keskeytys, ja harrasteryhmien suositus välttää esim. pelireissuja muihin kuntiin.  Voimassa olevat suositukset löytyvät kunnan kotisivuilta: sodankyla.fi/korona.

Lapin sairaanhoitopiirin alueen koronakoordinaatioryhmä kokoontuu perjantaina 26.2.2021 käsittelemään hallituksen linjauksia ja niiden vaikutuksia paikallisiin suosituksiin. Ryhmään kuuluvat Lapin kuntien, THL:n, Lapin sairaanhoitopiirin ja Lapin aluehallintoviraston edustajat. Ryhmä arvioi Lapin koronaepidemian tilannetta eri viranomaisten kesken ja varmistaa, että epidemian torjumiseksi tehdään oikea-aikaisia ja oikeanlaajuisia toimenpiteitä.

Sodankylä noudattaa suosituksissaan ensisijaisesti Lapin sairaanhoitopiirin ja Lapin koronakoordinaatioryhmän linjauksia, ja tekee päätöksen mahdollisista tiukemmista rajoituksista yhdessä kunnan johtavan lääkärin kanssa, kun sairaanhoitopiirin tason linjaukset ja Lapin aluehallintoviraston päätökset kokoontumisrajoituksista on tiedossa. Tartuntatautilain juuri voimaan tulleet muutokset mahdollistavat alueellisille viranomaisille enemmän harkintaa ja keinoja koronavirusepidemian leviämisen estämiseksi.

Kunta tiedottaa asiasta lisää huomenna perjantaina 26.2.2021.

Päivitetty: 7.11.2018 22:05