Takaisin
 29.1.2021

Sodankylän koronatilanne rauhallinen, alueellisia sekä kunnan omia suosituksia jatkettu

Lapin sairaanhoitopiirin alueella koronatilanne on edelleen perustasolla, ja tilanne Sodankylässä rauhallinen. Valtakunnallisesti COVID-19-tilanne on huonontunut ja valtaosa sairaanhoitopiireistä on siirtynyt joko leviämis- tai kiihtymisvaiheeseen.

Jotta tilanne saadaan pysymään rauhallisena, on edelleen tärkeää noudattaa annettuja toimintatapoja ja suosituksia.

Sodankylän kunta jatkaa seuraavia koronasuosituksia ja –rajoituksia 28.2.2021 saakka

Vahva suositus käyttää kasvomaskia kaikissa julkisissa sisätiloissa, kuten joukkoliikenteessä, kaupoissa, ravintoloissa, yleisötapahtumissa ja -tilaisuuksissa jne. sekä lähikontakteissa riskiryhmään kuuluvien kanssa. THL suosittelee kasvomaskin käyttöä 12 vuotta täyttäneille.

Vahva suositus välttää vierailuja sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköihin. Jos vierailuja kuitenkin järjestetään, tulee järjestelyistä sopia yksikön henkilöstön kanssa etukäteen ja noudattaa yksikön vierailuohjeita.

Vahva suositus välttää tarpeetonta matkustamista. Kuntalaisten suositellaan välttävän matkustamista kiihtymis- ja leviämisvaiheessa oleville alueille; suositus sisältää harrastuksiin liittyvän matkustamisen, mutta ei välttämättömiä työmatkoja.

Lisäksi Lapin sairaanhoitopiirin suosituksen mukaisesti kunnan liikuntatiloissa ei saa järjestää urheilu-ja liikuntatapahtumia, joihin osallistuu urheilijoita/joukkueita toisen sairaanhoitopiirin alueelta tai koronaepidemian kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevilta alueilta. Lisäksi kunta suosittelee, että paikalliset urheiluseurat ja järjestöt eivät osallistu tapahtumiin toisen sairaanhoitopiirin tai kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevilla alueilla alueella 21.2.2021 saakka.

Vahva suositus välttää ruoka- ja juomatarjoilun järjestämistä kunnan tiloissa järjestetyissä yleisötapahtumissa.


Lisäksi Sodankylässä tulee noudattaa kaikkia yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita,Lapin Sairaanhoitopiirin ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi sekä Lapin aluehallintoviraston määräyksiä tapahtumien järjestämiseen liittyen. Lapin aluehallintoviraston rajoitus kieltää helmikuun loppuun asti Lapin sairaanhoitopiirin kunnissa kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 50 henkilöä.


Koronatestiin tulee hakeutua matalalla kynnyksellä, rokotusten etenemisestä tiedotetaan erikseen

Älä lähde sairaana julkisiin paikkoihin. Jos sinulla on lieviä koronavirukseen viittaavia oireita (yskä, kurkkukipu, nuha, kuume, haju- makuaistin muutokset, ripuli), hakeudu koronatestiin. Ajan koronatestiin voi varata Sodankylän kunnan koronaneuvontapuhelimesta, joka päivä klo 8 - 21, 
p. 040 128 5295.

Sodankylän kunta toivoo edelleen kaikilta malttia oman rokotusvuoron odottamisessa. Kunnan koronaneuvontapuhelimeen tai infektiovastaanotolle ei tässä vaiheessa tulisi soittaa koronarokotuksen aikatauluun tai rokotuksen ajanvaraukseen liittyvissä asioissa. Kunta tiedottaa rokotustilanteen etenemisestä lehdistön kautta, kunnan verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa ja antaa erikseen ohjeet rokotusten ajavaraamisesta.

Ajankohtaista koronatilannetta voi seurata osoitteessa:www.koronaturvallinenlappi.fi.

Päivitetty: 7.11.2018 22:05