Takaisin
 8.1.2021

Sodankylän koronatilanne rauhallinen - vuodenvaihteen aikana muutamia uusia tartuntoja, mahdollinen altistuminen Rovaniemi-Sodankylä linja-autovuorolla ma 4.1. klo 11:45-13:20

Sodankylässä on joulun ja vuoden vaihteen aikana todettu muutamia uusia koronatartuntoja. Osa tapauksista on todettu ulkopaikkakuntalaisilla ja osa aikaisemmasta altistumisesta, eikä laajoja altistumisia ole ilmennyt. Viimeisin tartunta todettiin ulkopaikkakuntalaisella torstaina 7.1.2021, ja tähän tapaukseen liittyen linja-automatkustajia on voinut altistua koronavirukselle Eskelisen Lapin Linjojen vuorolla Rovaniemeltä Sodankylään maanantaina 4.1.2021 klo 11.45–13.20. Altistuneiden tulee hakeutua koronatestiin, mikäli koronaan viittaavia oireita ilmenee.

Rokotukset ovat käynnissä Lapin sairaanhoitopiirissä
Lapin sairaanhoitopiirin alueella on aloitettu koronarokottaminen. Sairaanhoitopiirin mukaan tavoitteena on, että viikon 4 loppuun mennessä ensimmäinen rokotuskierros on saatu tehtyä sosiaali- ja terveydenhuollon akuutteja infektiopotilaita hoitavalle ja tutkivalle henkilökunnalle sekä ympärivuotisten hoivayksiköiden henkilökunnalle ja asukkaille. Sodankylän kunta aloittaa kuntalaisten rokotukset heti, kun se on mahdollista ja tiedottaa asiasta erikseen.

Päivitetty: 7.11.2018 22:05