Takaisin
 7.12.2020

Sodankylän Nutukkaan joukkotestit negatiiviset, ikäihmisten asumisyksikössä palataan arkirytmiin tehosiivouksen jälkeen

Sodankylän ikäihmisten tehostetun palveluasumisen yksikkö Nutukkaassa tehtiin lauantaina 5.12.2020 vielä viimeiset suunnitellut koronatestit, ja tulokset olivat jälleen negatiivisia. Hoitotyössä palataan arkirytmiin epidemian jälkeisen perusteellisen suursiivouksen myötä. Myös Hyvinvointikeskus Sopukan kuntoutusosasto on palannut normaaliin mitoitukseensa.

Vierailuja sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköihin tulee edelleen välttää
Sodankylässä on edelleen voimassa vahva suositus välttää vierailuja Hyvinvointikeskus Sopukan osastoille sekä sosiaali- ja vanhustyön asumispalveluyksiköihin.

Mikäli vierailuja yksiköihin suunnitellaan, tulee vierailusta sopia aina etukäteen henkilökunnan kanssa sekä huomioida Sodankylän kunnan ja Lapin sairaanhoitopiirin vierailuohjeistukset:

  • Mikäli vierailijalla on vähäisiäkään infektio-oireita, vierailu ei ole sallittu.

  • Vierailuja voidaan toteuttaa turvallisesti, kun vierailija ja potilas/asiakas käyttävät kirurgista suu-nenäsuojaa, huolehtivat käsidesinfektiosta ja pitävät 2m turvaväliä. Lähikontaktia vältetään (ei halauksia).

  • Vierailijoita yhdelle potilaalle/asiakkaalle saa kerralla olla 1-2 henkilöä.

  • Vierailu tapahtuu asukkaan omassa huoneessa/asunnossa tai muussa henkilökunnan osoittamassa tilassa tai mahdollisuuksien mukaan ulkotiloissa. 

  • Vältellään muiden potilaiden/asiakkaiden kanssakäymistä.

  • Maksimiaika vierailulle 15 min.

Sodankylän koronatilanne rauhallinen
Sodankylässä on koronaepidemian aikana todettu yhteensä 59 tartuntaa. Sodankyläläisillä ei ole todettu uusia tartuntoja puoleentoista viikkoon, lukuun ottamatta yhtä ulkopaikkakuntalaisen tartuntaa viime viikolla. Jotta koronatilanne paikkakunnalla pysyy rauhallisena, tulee kaikki annettuja turvaohjeita ja suosituksia edelleen noudattaa. 

 

Päivitetty: 7.11.2018 22:05