Takaisin
 21.11.2020

Ikäihmisten hoivayksikköön levinnyt koronavirus on johtanut viiden asukkaan kuolemaan, Sodankylän kunnassa ja Nutukkaassa surraan koronaan menehtyneitä; ei uusia tartuntoja lauantaina

Aikaisemmin kahdelle ikäihmisten tehostetun palveluasumisen yksikkö Nutukkaan osastolle levinnyt koronavirus on ollut viime viikkojen aikana asukkaille, omaisille ja henkilöstölle huolen ja surun aihe. Koronaan sairastuneita asukaita on ollut Nutukkaassa yhteensä 11 asukasta, ja henkilöstön keskuudessa tartuntoja on todettu 10 henkilöllä. Kuluneen viikon aikana viisi Nutukkaan asukasta on menehtynyt koronan uuvuttamana.

Kunnassa ja Nutukkaassa surraan Covid-19 virukseen menehtyneitä ja Sodankylän kunta välittää lämpimät surunvalittelut koronavirukseen menehtyneiden läheisille.

Nutukkaan asukkaat ja henkilökunta on säännöllisesti testattu koronavirustartuntojen toteamiseksi. Kahdessa viimeisimmässä Nutukkaan joukkotestauksessa tällä viikolla ei ole enää todettu uusia tartuntoja. Tänään lauantaina 21.11.2020 iltapäivään mennessä ei ole todettu yhtään uutta tartuntaa. Kokonaisuudessaan Sodankylässä on todettu yhteensä 56 koronatartuntaa, ja paikkakunnalla levinnyt tartuntaketju on saatu rauhoittumaan. Nutukkaaseen on suunniteltu vielä kaksi joukkotestausta tulevalle viikon maanantaille 23.11.2020 ja keskiviikolle 25.11.2020.  Laajoilla ja säännöllisillä joukkotestauksilla on pystytty nopeasti  tunnistamaan koronavirukseen sairastuneet sekä oireettomat taudinkantajat.

Sodankylän kunta korostaa, että kaikkien annettujen turva- ja hygieniaohjeistusten noudattaminen on edelleen tärkeää.

Päivitetty: 7.11.2018 22:05