Takaisin
 12.11.2020

​Sodankylä koronaepidemian kiihtymisvaiheessa; kunta jatkaa etäopetusta ja muita rajoitustoimenpiteitä sekä suosituksia viikolla

Sodankylän kunta jatkaa 1.11.2020 päätettyjä rajoitustoimenpiteitä ja annettuja suosituksia viikolla, 22.11.2020 asti. Kuntakohtaisten rajoitusten jatkamisella pyritään turvaamaan koronaepidemian rauhoittuminen.

Kokonaisuudessaan Sodankylässä on todettu yhteensä 47 koronatartuntaa, altistuneiden määrä on noin 490. Tartuntojen ilmaantuvuusluku viimeisen kahden viikon ajalta on 540 tartuntaa 100 000 asukasta kohti. Sodankylän kunta on ikäihmisten tehostetun palveluasumisen yksikön Nutukkaan tartuntojen myötä siirtynyt koronavirusepidemian kiihtymisvaiheeseen. Paikallisen koronaepidemian aikaisemmista altistumisista ei ole enää todettu uusia koronatartuntoja, mutta tulevan viikon aikana nähdään Nutukkaan tartuntojen vaikutus kunnan kokonaistilanteeseen. 

Nutukkaan henkilöstöresurssien varmistamiseksi Hyvinvointikeskus Sopukan kuntoutusosasto on tänään päätetty sulkea, ja kuntoutusosaston henkilöstö siirtyy työskentelemään Nutukkaaseen. Kuntoutusosaston potilaat hoidetaan ympäristökunnissa. Tällä hetkellä potilaita on siirretty Pelkosenniemen vuodeosastolle. Myös Ivalon ja Kittilän kunnat ovat valmiudessa ottamaan vastaan potilaita Sodankylästä.

Sodankylän kunnan laajennettu johtoryhmä on arvioinut kunnan koronaepidemian tilannetta ja johtavan lääkäri Minna Jokisen ja Lapin sairaanhoitopiirin infektiontorjuntayksikön suosituksesta päätyneet jatkamaan kunnassa käyttöön otettuja rajoituksia ja suosituksia. Päätökset koulujen osittaisesta sulkemisesta ja etäopetuksen jatkamisesta on tänään 12.11.2020 tehty perusturvalautakunnassa ja sivistyslautakunnassa. 

Seuraavia rajoitustoimenpiteitä ja suosituksia jatketaan 22.11.2020 saakka

 • Peruskoulut ja lukio jatkavat etäopetuksessa, etäopetuksessa olevien mahdollisuus noutaa kouluruokaa jatkuu
   
 • Toisen asteen oppilaitoksille vahva suositus etäopetuksen jatkamisesta jatkuu
   
 • Vahva suositus harrastus- ja järjestötoiminnan keskeyttämisestä jatkuu 

Kunnassa on vahva suositus siitä, että kunnassa toimivat järjestöt ja seurat keskeyttävät kaikki sisätiloissa tapahtuvan harrastus- ja vapaa-ajantoimintansa, jossa kokoonnutaan fyysisesti yhteen. 

Kunta on perunut kaikki omat liikunta- ja kulttuuritapahtumat sekä –vuorot. Kunta kannustaa kuntalaisia liikkumaan ja harrastamaan omaehtoisesti koronaturvallisuus huomioiden ja sosiaalisia kontakteja välttäen. 

 • Yksityistilaisuuksiin 20 hengen kokoontumisrajoitus jatkuu 

Kunnassa on voimassa yksityistilaisuuksia koskeva kokoontumisrajoitus siten, että yhtä aikaa voi olla koolla enintään 20 henkilöä. Kaikissa fyysisissä kokoontumisissa ja sosiaalisissa kontakteissa tulee huomioida hygieniaohjeet, turvavälit ja vahva kasvomaskisuositus. 

 • Vahva suositus vierailujen keskeyttämisestä Hyvinvointikeskus Sopukan osastoille sekä sosiaali- ja vanhustyön asumispalveluyksiköihin jatkuu

  Nutukkaan osastoilla Tiuhtassa ja Peskissä on voimassa täysi vierailukielto. 
Päivitetty: 7.11.2018 22:05