Takaisin
 11.11.2020

​Palveluasumisyksikkö Nutukkaassa erityisjärjestelyjä koronatilanteen vuoksi

Sodankylän kunnan ikäihmisten tehostetun palveluasumisen yksikkö Nutukkaassa tapahtuneen joukkoaltistumisen jälkeen asukkailla ja henkilöstöön kuuluvilla on todettu useita koronatartuntoja. Altistumisen ja todettujen tartuntojen vuoksi Nutukkaassa on otettu käyttöön tehostetut suojaustoimenpiteet ja annettu mm. vierailukielto altistuneille osastoille, Tiuhtaan ja Peskiin. Muilla osastoilla on voimassa vahva suositus vierailujen välttämisestä, eikä Nutukkaassa tulisi nyt vierailla.

Tiuhtan ja Peskin asukkaat hoidetaan eristettynä muusta Nutukkaasta, henkilöstöresursseja lisätään hyvän hoidon varmistamiseksi

Nutukkaan asumispalveluyksikössä koronavirukselle altistuneet ja siihen sairastuneet asukkaat hoidetaan omana osastonaan. Tällä pyritään välttämään jatkotartuntojen syntyminen. Nutukkaan Tiuhta ja Peski –osastojen henkilöstöä vahvistetaan asukkaiden hyvän hoidon varmistamiseksi. Henkilöstöä siirtyy näille kahdelle osastolle Sopukan akuutti- ja kuntoutusosastolta sekä vanhus- ja sosiaalityön muista yksiköistä. Henkilöstösiirrot ovat voimassa määräajan 22.11.2020 asti.

Koronaan sairastuneita hoitavilla osastoilla noudatetaan Lapin sairaanhoitopiirin pisaraeristysohjeistusta ja ohjeen mukaisten suojavarusteiden saatavuus on tällä hetkellä hyvä.

Järjestelyt vaikuttavat Sopukan osastojen toimintaan

Sopukan akuutti- ja kuntoutusosaston toimintaa supistetaan 10.-22.11.2020 välisenä aikana ja tarvittaessa osa potilaita hoidetaan Pelkosenniemen ja Savukosken kuntayhtymän vuodeosastolla. Potilassiirrot mahdollistavat hoitohenkilökunnan työpanoksen kohdistamisen Nutukkaan palveluasumisyksikön asukkaiden hoitoon. Sopukan akuutti- ja kuntoutusosastolle jää kahdeksan osastopaikkaa, joilla varmistetaan akuutti- ja infektiovastaanotoilta ohjautuvien sekä ensihoidon tuomien potilaiden hoito.

Sopukan vastaanottotoiminta jatkuu supistettuna 15.11.2020 asti. Ajanvaraustoiminnan palautumista normaaliksi arvioidaan ja tiedotetaan torstaina 12.11.2020.

Päivitetty: 7.11.2018 22:05