Takaisin
 5.11.2020

Ikäihmisten asumispalveluyksikkö Nutukkaassa joukkoaltistuminen, kokoontumisia tulee välttää; Sodankylässä tänään 5 uutta tartuntaa

​Koronatiedote 5.11.2020
 
Sodankylässä on tänään torstaina 5.11.2020 todettu 5 uutta koronatartuntaa. Kunnassa on todettu nyt yhteensä 22 todennettua tartuntaa. Tämän päivän tartunnat on todettu jo aikaisemmin altistuneiden joukosta.

Nutukkaan Peskissä ja Tiuhtassa vierailukielto altistumisen vuoksi
Ikäihmisten tehostetun palveluasumisen yksikkö Nutukkaan Peski ja Tiuhta -osastoilla on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Osa henkilöstöä ja altistuneiden osastojen asukkaat on asetettu karanteeniin, ja osastoilla on karanteenin ajan täysi vierailukielto. Altistuneille asukkaille tehdään koronatesti tänään torstaina 5.11.2020 ja uudestaan maanantaina 9.11.2020.

Muissa kunnan sosiaali- ja ikäihmisten palveluyksiköissä ja Hyvinvointikeskus Sopukan osastoilla on erittäin vahva suositus vierailujen keskeyttämisestä 15.11.2020 saakka.

Kokoontumisrajoituksia ja muita koronaohjeistuksia noudatettava edelleen
Sodankylän kunnan johtava lääkäri Minna Jokinen muistuttaa kuntalaisia kokoontumisrajoitusten ja muiden annettujen ohjeistusten noudattamisen tärkeydestä, jotta koronaepidemian leviäminen laajemmalle saadaan paikkakunnalla estettyä. Kunnassa on voimassa 20 hengen kokoontumisrajoitus yksityistilaisuuksille. Jokinen kuitenkin suosittelee, että mikäli kokoontuminen ei ole välttämätöntä, pienempiäkin kokoontumisia vältettäisiin, vaikka osa asetetuista karanteeneista ovatkin päättymässä viikonlopun aikana. Erityisesti kunta vetoaa nuorisoon, että vapaa-ajan kokoontumisia tai juhlia ei tässä tilanteessa järjestettäisi.


****
Johtava lääkäri Minna Jokinen / Karanteenimääräysten ja kokoontumisrajoitusten noudattamisesta

Sodankylän kunnassa on viimeisen yhdeksän vuorokauden kuluessa todettu 22 koronatartuntaa ja altistuneita on pitkästi yli 400. Tartunnat ovat suurimmaksi osaksi levinneet harrastepiireissä ja kouluilla. Nuoret ovat siis avainasemassa tämän tartuntaketjun taltuttamisessa. Kuten viime viikonloppuna muistuttelin, karanteenimääräys on tartuntatautilakiin perustuva määräys ja sen rikkominen on lakirikkomus. THL on määrittänyt karanteenin pituudeksi 10 vuorokautta, mutta koronaviruksen itämisajaksi on arvioitu 1-14 vuorokautta. Karanteenin päättymisen jälkeenkin voi siis sairastua.

Viikonlopun lähestyessä nämä asiat on syytä muistaa. Sodankylässä on voimassa 20 hengen kokoontumisrajoitus yksityistilaisuuksissa. Jos pienemmätkään kokoontumiset eivät ole välttämättömiä, olisi niitä hyvä siirtää tässä tilanteessa rauhallisempaan aikaan.

Pysytään hetki kotona perheen parissa, niin toivottavasti saadaan viettää joulu rauhassa.

Sodankylässä 5.11.2020
Minna Jokinen
Johtava lääkäri

Päivitetty: 7.11.2018 22:05