Takaisin
 10.8.2020

Rovaniemellä korona-altistuksia

Rovaniemellä on todettu kaksi uutta koronatartuntaa - jos olet vieraillut altistuspaikoissa kyseisinä aikoina, toimi Lapin sairaanhoitopiirin antamien ohjeiden mukaisesti:

Rovaniemen Roy Clubissa maanantain ja tiistain 3.-4.8. välisenä yönä klo 2.30-4.30 vierailleet asetetaan karanteeniin - paikalla olleita pyydetään ottamaan mahdollisimman pian yhteyttä kunnan omaan terveysasemaan (Sodankylän kunnan koronaneuvonta, joka päivä klo 8-16, p. 040 128 5295).

Paikalla tuolloin olleiden tulee alkaa noudattaa karanteeniohjeistusta välittömästi, koska Roy Clubissa on tuona ajankohtana ollut henkilö, jonka 5.8. otettu Covid-19 testi oli positiivinen. Lapin sairaanhoitopiirin infektioiden torjuntayksikkö on arvioinut, että kaikki kyseisenä aikana Roy Clubissa vierailleet tulee varotoimenpiteenä asettaa karanteeniin. Niille, joilla on koronavirukseen viittaavia oireita, tehdään koronavirustestit.

Rovaniemen Arctic Light Hotellissa 5.8. illallista klo 18.00-20.00 syömässä olleet ovat mahdollisesti altistuneet koronalle – altistus katsotaan kuitenkin vähäiseksi. Syömässä olleita pyydetään tarkkailemaan oireita ja hakeutumaan herkästi oireiden ilmaantuessa Covid-19 näytteisiin. Arctic Light Hotellissa on tuona ajankohtana ollut henkilö, jonka 5.8. otettu Covid-19 testi oli positiivinen. Arctic Light hotellissa koronaan varautuminen on ollut hyvällä tasolla, eikä varotoimista johtuen katsota, että muiden samaan aikaan ravintolassa olleiden altistuminen olisi merkittävä. Heitä ei aseteta karanteeniin, lukuun ottamatta samaa pöytäseuruetta.

Hygieniaohjeet ja turvavälit ovat edelleen ajankohtaisia!

On edelleen erittäin tärkeää noudattaa annettuja suosituksia muun muassa käsienpesusta, yskimishygieniasta ja turvaväleistä sekä hakeutua testeihin lievissäkin oireissa.

Koronavirustaudin oireita voivat olla kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, väsymys, nuha, pahoinvointi tai ripuli. Joskus oireena voi olla myös haju- tai makuaistin puutos.

THL:n sivuilta lisätietoa karanteenista:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/karanteeni-eristys-ja-karanteenia-vastaavat-olosuhteet

Päivitetty: 7.11.2018 22:05