Takaisin
 29.10.2018

”Mörkö vintillä” – onko nuuska teidän perheen nuoren päihde? Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään Sodankylässäkin viikolla 45

​Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään viikolla 45 eli 5.-9.11.2018. Valtakunnallisen viikon teemana on nuuska ja viikon teema näkyy myös Sodankylässä.

Tiistaina 6.11. järjestetään Ehyt ry:n ja kunnan päihdetyöryhmän toimesta nuuska-aiheinen rastirata kirkonkylän yläkouluikäisille. Lisäksi Ehyt ry kouluttaa nuorten kanssa työskenteleviä tahoja nuuska-agenttiohjaajiksi. Tavoitteena on, että koulutetut nuuskaohjaajat kouluttavat yläkoulun oppilaista nuuska-agentteja, jotka voivat kouluttaa ja keskustella 5-7 -luokkien oppilaiden kanssa kevätkaudella nuuska-asioista.

Iltapäivällä Ehyt ry järjestää rastiradan AKk:n yläkoululaisille, teemana nuuska. Paikkana AKk E-rakennus. Illalla kunnanvirastolla järjestetään nuuska-aiheinen tilaisuus klo 18. Tilaisuuden järjestämisen taustalla on nuorten nuuskan käytön suosion kasvu, joka on riistäytynyt käsistä myös Sodankylässä. Illan keskustelun aiheena on nuorten nuuskailmiö ja sen terveysvaikutukset, käytön havaitseminen ja mitä tehdä, kun huomaa käyttöä. Paikalle toivotaan nuoria, huoltajia ja nuorten kanssa työssä ja vapaa-ajalla toimivia aikuisia.

Sodankylän kirkonkylän oppilaitoksissa (yläkoulu, lukio, REDU) oli neljän viikon ajan ”nuuskaoperaatio” yhteistyössä oppilaitosten laitoshuoltajien kanssa. Huoli nuorten nuuskan käytöstä sai syksyllä uuden näkökulman, kun kouluilla työskentelevät laitoshuoltajat olivat yhteydessä kunnan päihdetyöryhmän puheenjohtaja vastaava kuraattori Satu Hoikka-Hietaseen, sillä tyhjistä nuuskarasioista ja käytetyistä nuuskapusseista tuli päivittäinen roskaamisongelma kouluissa. Kuukauden aikana tyhjiä nuuskarasioita kerääntyi laitoshuoltajille koulujen käytäviltä kampanjan myötä yli 70 rasiaa.

Myös kodin ja koulun välillä yhteydenotot oppilaiden nuuskan käytöstä johtuen ovat syksyn aikana lisääntyneet. Ilmi on tullut nuuskan välitystä ja nuuskan käyttöä. Nuorimmat nuuskan käyttäjät ovat alakouluikäisiä.

Päivitetty: 7.11.2018 22:05

Tiedostot

No content found

Linkit

No content found