Takaisin
 9.10.2018

Lapin AVI pyytää ehdotuksia vuoden 2019 äitienpäiväkunniamerkkien saajiksi

Lapin aluehallintovirasto pyytää ehdotuksia äitienpäiväkunniamerkkien saajiksi perjantaihin 2.11.2018 mennessä. Kunniamerkkiehdotuksia voivat tehdä kunnat, seurakunnat, yhdistykset ja muut vastaavat yhteisöt sekä äitien omat lapset.

Äitienpäivän kunniamerkki, Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan I luokan mitali kultaristein, myönnetään lasten ja nuorten esimerkillisestä kasvatustyöstä sekä perhe-elämän ja vanhemmuuden edistämisestä ansioituneelle. Perusteluna voi olla myös laajemman yhteisvastuullisen kasvatustehtävän toteuttaminen esimerkiksi lastensuojelu- ja perhejärjestöissä, nuoriso- ja urheilujärjestöissä tai muissa yhteiskunnallisissa järjestöissä.

Omien lasten tekemissä kunniamerkkiesityksissä tulee olla vähintään kaksi luotettavaa, toisistaan riippumatonta puoltavaa lausuntoa sellaisilta järjestöiltä tai muilta yhteisöiltä, jotka tuntevat hyvin kyseessä olevan perheen. Muutkin omaiset, tuttavat ja naapurit voivat olla aloitteellisia, mutta esityksen tekijänä tulee tällöin olla viranomainen, järjestö tai muu yhteisö.

Äitienpäiväkunniamerkkiehdotukset toimitetaan ehdokkaan kotikunnan aluehallintovirastoon. Sodankyläläisten äitien äitienpäiväkunniamerkkiehdotukset tulee toimittaa Lapin aluehallintovirastoon marraskuun 2. päivään 2018 mennessä osoitteella Lapin aluehallintovirasto, PL 8002, 96101 Rovaniemi. Aluehallintovirastojen tiedote hausta

Tutustu hakuohjeisiin Lapin aluehallintoviraston tiedotteesta. Ehdotuksia tehtäessä on käytettävä Ritarikuntien kunniamerkkiehdotuslomaketta ja julkishallinnon verkkopalvelusta (www.suomi.fi) löytyviä liitelomakkeita.

Hakemuksen tekemiseen voi tarvittaessa kysyä neuvoa Sodankylän kunnan kunniamerkkitoimikunnan sihteeriltä Sonja Julkuselta (etunimi.sukunimi@sodankyla.fi).

Sodankylän kunta jakaa myös vuosittain kunnan omat äitienpäivän kunniamerkit. Kunnan kunniamerkit tulevat hakuun keväällä 2019. 


Päivitetty: 31.8.2018 12:31

Tiedostot

No content found

Linkit

No content found