Takaisin
 22.6.2022
uutiskuva

Ulkoministeri Pekka Haavisto vieraili Sodankylässä

​Ulkoministeri Pekka Haavisto vieraili Sodankylän elokuvajuhlilla aurinkoisessa säässä ja tapasi lauantaina 18.6.2022 myös Sodankylän kunnan edustajia.

Ministeri Haaviston ja kunnan tapaamisessa keskusteltiin Sodankylän kunnan ajankohtaisista asioista, kuten kaivoksista, tuulivoimasta sekä kunnalle tärkeistä edunvalvonnan asioista. Edunvalvonnan asioista esiin nousivat hyvinvointialueen jälkeinen kunta ja sen verotulot, Hinku-ajattelu sekä vesivoima.

-Toimme keskusteluissa ilmi Sodankylän kunnan huolen siitä, että tuleva verojentasausmalli ja hiilineutraaliuslaskentatavat koetaan epäoikeudenmukaisiksi, koska niissä esimerkiksi vesivoimalaitoksista tulevaa kiinteistöveroa ollaan tasaamassa muille kunnille, kun taas vesivoimaa ei huomioida kuntien hiilineutraaliuslaskelmissa kuten tuulivoima huomioidaan. Tämän lisäksi Hinku-laskelmissa ei huomioida kunnan alueella olevia metsävarantoja, vs. kunnanjohtaja Ville Pyhäjärvi kertoo keskustelusta.

- Valtuusto suhtautuu myönteisesti tuulivoiman lisärakentamiseen, mutta sille on muodostumassa esteeksi se, että Puolustusvoimilta on vaikeaa saada myönteisiä lausuntoja uusille tuulivoimahankkeille Sodankylän kunnan alueella. Kävimme tästä aiheesta myös keskustelua ulkoministerin kanssa, kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuula Annala kertoo.

- Kiitämme ulkoministeri Haavistoa vierailusta ja toivotamme hänet tervetulleeksi Sodankylään myös uudelleen, Pyhäjärvi ja Annala toteavat.


Päivitetty: 7.11.2018 22:05