Takaisin
 13.1.2022

Sodankylässä koronarokotteita jaetaan liikuntahallilla ilman ajanvarausta 11.1. alkaen

Tiedotetta muokattu 13.1.2022: lisätty tieto, että liikuntahallilla jaetaan myös 4. rokoteannoksia voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille.

Sodankylässä järjestetään koronarokotusten walk-in-rokotukset Sodankylän liikuntahallilla arkipäivinä 11.-21.1.2022 välisenä aikana. Liikuntahallilla jaetaan koronarokotteita ilman ajanvarausta kaikille yli 12-vuotiaille.

Rokotuksia jaetaan Sodankylän liikuntahallilla 11.-14.1.2022 sekä 17.-21.2022 klo 8.30-19.
Osoite on Haastajantie 6. 

Liikuntahallilla jaetaan kaikkia rokoteannoksia: 1., 2., 3. ja 4. rokoteannoksia. 

Huom! 3. rokoteannoksia suositellaan kaikille yli 18-vuotiaille sekä 12-17-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille. 4. rokoteannoksia suositellaan yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille.

Rokotteena liikuntahallilla on Comirnaty (Pfizer-BionTech). 

Ohjeet rokotukseen saapuvalle:  

  • Tarkista milloin olet saanut edellisen rokoteannoksesi ja huomioi riittävä aikaväli annosten välillä (ks. ohjeet alla). 
  • Tule rokotukseen vain terveenä. 
  • Pukeudu lyhythihaiseen paitaan ja helposti riisuttaviin vaatteisiin rokotuksen sujuvoittamiseksi. 
  • Ota mukaasi Kela-kortti. 
  • Käytä kasvomaskia ja huolehdi turvaväleistä. Tilaisuudessa voi esiintyä jonoa.
  • Täytä esitietokaavake, jonka saat liikuntahallilta. Kaavaketta käytetään tietojen kirjaamiseen ja rokotusprosessin nopeuttamiseen. 

Sodankylässä rokotteen voivat saada sekä sodankyläläiset että ulkopaikkakuntalaiset. 

Mikäli sinulle on tarjottu mahdollisuus saada koronarokote työterveyshuollon kautta, suosittelemme hakeutumaan ensisijaisesti rokotukseen työterveyshuoltoon ruuhkien välttämiseksi. Työnantajalta tai omasta työterveyshuollosta voi varmistaa mahdollisuuden rokotukseen työterveyden kautta.  

Huomioi riittävä aikaväli rokoteannosten välillä 

Huomioithan, että koronarokotusten 1. ja 2. annoksen välillä tulee olla vähintään 6 viikkoa.

THL suosittelee 3. rokoteannosta kaikille yli 18-vuotiaille sekä voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille.

Kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 4 kuukautta. Poikkeuksena voimakkaasti immuunipuutteiset yli 12-vuotiaat vuotiaat henkilöt, joille kolmas rokoteannos voidaan antaa, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. 

Neljättä rokoteannosta suositellaan voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille. Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun 3. rokoteannoksesta on kulunut 3-4 kuukautta.

Osoitteesta kanta.fi voit tarkistaa, milloin olet saanut edellisen rokoteannoksen. 

Jo varatut rokoteajat ovat voimassa - myös liikuntahallille voi tulla 

Aiemmin Sopukkaan varatut rokoteajat ovat edelleen voimassa, mutta halutessaan rokoteannoksen voi tulla hakemaan jo aiemmin myös liikuntahallin walk-in-tapahtumasta.  

Tällöin liikuntahallilla täytettävässä kaavakkeessa tulee mainita aiemmin varatusta ajasta, jolloin Sopukan rokoteaika perutaan.  

5-11-vuotiaille oma pop-up-rokotetapahtuma Sopukassa 

Liikuntahallilla ei järjestetä alle 12-vuotiaiden rokotuksia. 5-11-vuotiaiden rokotukset järjestetään Hyvinvointikeskus Sopukassa 12.-14.1.2022. Lasten rokotuksiin liittyvät ohjeet tiedotetaan erillisessä tiedotteessa: 5-11-vuotiaiden koronarokotukset Sopukassa 12.-14.1.2022

Liikuntahalli on varattu rokotuksiin 7.-23.1.2022  

Sodankylän liikuntahalli on varattu rokotetapahtuman järjestelyihin 7.-23.1.2022 välisen ajan. Tilat eivät ole liikuntakäytössä kyseisenä ajanjaksona. 

Rokotusten järjestäminen aiheuttaa muutoksia terveyspalveluihin 

Kunta siirtää henkilöstöä koronarokotuksiin, minkä vuoksi terveysneuvonnan palveluita tullaan supistamaan.  

Äitiysneuvolan sekä alle 2-vuotiaiden lasten terveystarkastukset tullaan toteuttamaan normaaliin tapaan. Muut määräaikaistarkastukset lastenneuvolassa sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuollossa siirretään myöhempään ajankohtaan. Myös REDUn opiskelijaterveydenhuollon toimintaa supistetaan. 

Kunta pahoittelee tilannetta ja toivoo kuntalaisilta ymmärrystä.


Päivitetty: 7.11.2018 22:05