Takaisin
 9.12.2021

Toisen ja kolmannen koronarokotteen annosväli lyhenee, 5-11-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien koronarokotukset alkavat Sodankylässä tammikuussa

​Kuntalaisia halutaan edelleen muistuttaa ensimmäisen ja toisen koronarokotteen ottamisen tärkeydestä. Kaikki 12-vuotiaat ja tätä vanhemmat voivat varata ajan ensimmäiseen koronarokotteeseen. Ensimmäisen rokotuksen yhteydessä jokainen rokotettu saa paperilla ajan toista rokotusta varten. Ensimmäiset ja toiset rokoteannokset ovat etusijalla rokotejärjestyksessä. 

Ohjeet rokotuksen varaamiseen osoitteessa sodankyla.fi/korona.

Viikolla 52 Sodankylässä ei anneta koronarokotuksia. 

Kolmas rokoteannos viiden kuukauden päästä toisesta annoksesta

Henkilöt, joille suositellaan kolmannen koronarokoteannoksen ottamista, voivat saada rokotteen nyt viiden kuukauden päästä toisesta rokoteannoksesta. Aiemmin annosväli oli kuusi kuukautta.  

THL suosittelee kolmatta rokoteannosta kaikille 60 vuotta täyttäneille, laitoksissa ja hoivakodeissa asuville iästä riippumatta sekä lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville. Lääketieteellisillä riskiryhmillä tarkoitetaan rokotusjärjestyksen ryhmiä 1 ja 2. Tarkista riskiryhmät THL:n sivuilta.  

Ajan kolmanteen rokotukseen voi varata puhelimitse koronarokotenumerosta 040 579 9199, ma-to klo 8-15.30 ja pe klo 8-13.30. 

Muiden kuntalaisten osalta kolmannen rokoteannoksen antamisesta tiedotetaan myöhemmin erikseen. 

Riskiryhmiin kuuluvien 5-11-vuotiaiden koronarokotukset alkavat tammikuussa 

Riskiryhmiin kuuluvien 5-11-vuotiaiden koronarokotukset aloitetaan Sodankylässä tammikuussa. Tarkemmasta ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin, kun varmistuu millä aikataululla lapsille soveltuvia rokotteita saadaan Sodankylään. 

THL laatii vielä erilliset ohjeet sekä lasten riskiryhmistä että vakavasti immuunipuutteisista. Myös näistä tarkemmista ohjeista tiedotetaan lisää myöhemmin. 

Rokotukset tullaan keskittämään Hyvinvointikeskus Sopukkaan. Koronarokotuksen antaminen lapselle vaatii molempien huoltajien suostumuksen. 

Päivitetty: 7.11.2018 22:05