Takaisin
 2.12.2021
uutiskuva

Jeesiöjoen uuden sillan rakentaminen käynnistyi Sodankylässä

​Jeesiöjoen uuden sillan rakentaminen on alkanut valtatiellä 4 Sodankylässä joulukuun alussa. Uusi silta valmistuu vuoden 2022 loppuun mennessä. Työt on aloitettu puuston ja pintamaiden poistolla.

Hankkeessa rakennetaan nykyisen sillan ylävirran puolelle uusi noin 140 metriä pitkä ja 17 metriä leveä silta. Lisäksi uusitaan valtatien 4 linjaus noin 600 metrin matkalla ja rakennetaan uusia kevyen liikenteen yhteyksiä ja linja-autopysäkkiä sekä uusitaan valaistus. Hankkeeseen kuuluu myös nykyisen sillan purkaminen.

Paalutustöitä varten nykyisen sillan ylävirran puoleinen kävely- ja pyöräilyväylä puretaan ja kevytliikenne siirretään kokonaisuudessaan nykyisen sillan alavirran puolelle joulu-tammikuulla.

Hankkeen tavoitteena on liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden parantaminen. Nykyisessä sillassa on kantavuusongelmia, jotka poistuvat uuden sillan myötä.

Rakentamiskustannukset ovat noin 7,1 miljoonaa euroa. Kustannuksiin osallistuu myös Sodankylän kunta 423 000 eurolla.

- Sodankylän kunnan kustannukset kohdistuvat kävely- ja pyöräilyväylien, pohjoisen puolen alikulkukäytävän ja sillan valaistuksen rakentamiseen sekä kävely- ja pyöräilyväylän tiemerkintöihin, kertoo Sodankylän kunnan tekninen johtaja Matias Yliriesto.

Urakoitsijana toimii Destia.

- Meille Destiassa on sydämen asia rakentaa infraa, joka mahdollistaa hyvän arjen. Tämä silta tulee parantamaan turvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta Sodankylän keskustan tuntumassa. Pääsemme näyttämään vesistösiltarakentamisen osaamistamme talviolosuhteissa. Hienoa päästä rakentamaan tämä kohde yhdessä asiakkaan kanssa, sanoo Pohjois-Suomen Väyläpalvelut-liiketoiminnan vetäjä Tuomas Räinä Destiasta.

Lisätiedot

Lapin ELY-keskus, projektipäällikkö Antero Erkinjuntti, puh. 0295 037 217
Sodankylän kunta, tekninen johtaja, Matias Yliriesto, puh. 040 774 2828
Destia, yksikön johtaja Tuomas Räinä, puh. 050 365 3008


Päivitetty: 7.11.2018 22:05