Takaisin
 1.6.2021

Asiointiliikenne Vuotson ja Sodankylän välillä alkaa perjantaina 11.6.2021

Tiedotetta muokattu 14.6.2021 (asiointipäivä vaihdettu perjantaista tiistaiksi). 

​Vuotson ja Sodankylän kirkonkylän välinen asiointiliikenne alkaa perjantaina 11.6.2021. Vuotsosta lähtö on klo 9.00 ja paluu Sodankylästä noin klo 12.00. Tarkemmat lähtöpaikat ja paluuaika sovitaan kuljettajan ja asiakkaiden kesken. Asiakkaiden tulee ilmoittautua kyytiin 10.6. klo 16.00 mennessä.

Ilmoittautuminen tehdään soittamalla numeroon 0400 158 809, Lapin tunturiliikenne Oy (Pajari). Matkan omavastuuosuus on 6 euroa suunta eli yksi menopaluu kustantaa 12 euroa. Asiakas maksaa matkan suoraan liikennöitsijälle.  

Liikenne ajetaan jatkossa joka viikko tiistaisin, mikäli kyytiin on etukäteen ilmoittauduttu. Matkustajan tulee ilmoittaa liikennöitsijälle asiointiliikennelinjalla matkustamisesta viimeistään edellisenä päivänä klo 16 mennessä. Jos matkustajia ei ole ilmoittautunut jonkin viikon vuorolle, asiointiliikennettä ei järjestetä. Liikenteeseen voi ilmoittautua Vuotsosta sekä nelostien varrelta välillä Vuotso-Sodankylä. 

Taustalla valtuustoaloite 

Sodankylän kunnanvaltuutettu Maija Hirvasvuopio ja muut aloitteen allekirjoittaneet valtuutetut tekivät lokakuussa 2020 valtuustoaloitteen asiointiliikenteen järjestämisestä Vuotsosta Sodankylään. Sivistyslautakunta päätti asiointiliikenteen järjestämisestä huhtikuussa. Asiasta on tehty valtuustoaloitteita myös vuosina 2018 ja 2019, mutta aiemmissa käsittelyissä asiointiliikennettä Vuotsosta keskustaajamaan ei ole nähty tarpeelliseksi, koska kyseisellä välillä on joukkoliikennettä ja Vuotson kylällä toimii kauppapalvelu. 

Asiointiliikenteen toivotaan hyödyttävän kaikkia Vuotson ja Sodankylän välillä ja nelostien varrella asuvia. Alueella on asukkaita, jotka ikänsä tai sairautensa vuoksi eivät voi ajaa omaa autoa ja joille julkisen liikenteen käyttö on hankalaa. Viikoittaisen asiointiliikenteen toivotaan mahdollistavan ikäihmisten asumisen kotona entistä pitempään. 

Asiointi- ja palveluliikenteen sekä koulukuljetusten sopimukset ovat voimassa 31.7.2022 asti. Kaikki kuljetukset kilpailutetaan vuoden 2021 loppuun mennessä ja niihin liittyvät päätökset ja uudet sopimukset tehdään kevään 2022 aikana. Tässä yhteydessä tarkastellaan asiointi- ja palveluliikenteen verkosto uudelleen. 


Päivitetty: 7.11.2018 22:05