Takaisin
 20.3.2020

Lähiopetukseen uudet linjaukset, ikäihmisten avuntarvetta koordinoidaan ja kuntalaisille avattu Koronatietoa kuntalaisille –sivusto

Kaikki 1.-3. lk oppilaat pääsevät lähiopetukseen, jos tarve on
Valtioneuvosto on tänään perjantaina 20.3.2020 muuttanut asetusta 1.-3. luokkien lähiopetuksesta koulutiloissa. Uuden linjauksen mukaisesti kaikki peruskoulun kolmen ensimmäisen luokan oppilaat saavat halutessaan lähiopetusta koulutiloissa. Alun perin alaluokkien lähiopetus oli koronaviruksen takia rajattu niihin lapsiin, joiden vanhemmat työskentelevät yhteiskunnan kannalta kriittisissä ammateissa, kuten sosiaali- ja terveysalalla.

Edelleen kuitenkin suositellaan, että myös 1–3.-luokkalaiset opiskelevat kotona etäopetuksessa, jos se on perheen tilanne huomioiden mahdollista.  Näin hidastetaan taudin leviämistä.

Sodankylän peruskoulujen rehtorit ovat tänään lähettäneet asiasta lasten huoltajille Wilma-viestin, jossa huoltajille annetaan ohjeistus, siitä miten pitää toimia jos haluavat lapsensa lähiopetukseen.

 

Ikäihmisten avuntarpeita kartoitetaan ja yhteistyötä koordinoidaan,  palveluohjaus palvelee

Jos ruokahuollon, apteekkipalveluiden tai muun avun järjestäminen ikäihmisten kotiin ei onnistu naapureiden tai läheisten toimesta, ikäihmiset tai heidän läheisensä voivat ottaa yhteyttä ikäihmisten palveluohjaajiin puh. 040 187 5577 arkisin klo 9-12 tai omaan vastuuhoitajaan.

Kunta tekee tiivistä yhteistyötä eri yhteistyötahojen kanssa (mm. kylätoiminta, seurakunta, SPR, Järjestökeskus Kitinen) ja kokoontuu maanantaina 23.3. heidän kanssaan pohtimaan ja suunnittelemaan ikäihmisten avun koordinointia.

Lisäksi yritykset ja kuntalaiset ovat lähteneet aktiivisesti luomaan tapoja ja yhteistyörinkejä lähimmäisenavun tarjoamiseksi.

 

Kunnan koronatieto kootusti yhdessä sivustolla
Kunta tiedottaa koronapoikkeustilanteesta ja sen vaikutuksista kunnan palveluihin ja toimintoihin omalla Koronatietoa kuntalaisille –sivustolla. Kunnan kotisivujen etusivulla on suora linkki koronasivulle.

Sivustolta löytyy kuntalaisille suunnatut kunnan palvelunumerot, joihin voi olla yhteydessä jos esimerkiksi oireilee vakavasti tai haluaa keskustella muista tilanteen aiheuttamista huolista.

Lisäksi kunta tiedottaa paikallislehti Sompiossa ja muissa paikallismedioissa.

 

Päivitetty: 7.11.2018 22:05

 Ajankohtaista